Et av de første samarbeidsprosjektene er vinkeldeteksjonsalgoritme for Bosch Sensortecs IMUer (treghetsmåleenheter) som gjør det mulig å oppdage forskjellige tilstander i sammenleggbare smarttelefoner. Foto: Altsha Depositphotos.com

Samarbeider om sensorutvikling

Bosch Sensortec og Qualcomm inngår samarbeid for å tilby programvareløsninger. Det første utviklingsprosjektet omfatter vinkeldeteksjon og avanserte applikasjoner for luftkvalitet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Bosch Sensortec har utviklet sensorprogramvareløsninger i samarbeid med Qualcomm Technologies gjennom deres Qualcomm Platform Solutions Ecosystem-program.

I henhold til fellesavtalen har Bosch Sensortec fullmakt til å utvikle programvare basert på MEMS sensorløsninger i Qualcomm Sensor Execution Environment for å gi funksjoner for smarttelefoner og bærbare apparater. Det første fellesprosjektet er en vinkeldeteksjonsalgoritme for Bosch Sensortecs IMUer (treghetsmåleenheter) som gjør det mulig å oppdage forskjellige tilstander i sammenleggbare smarttelefoner. En annen programvareløsning er en forbedret miljøsensoralgoritme, Bosch Sensortec Environmental Cluster (BSEC). Den driver Bosch Sensortecs 4-i-1 miljøsensor BME680 og utregner direkte kompenserte utganger for omgivelsestrykk, temperatur, relativ luftfuktighet samt gjeldende luftkvalitet.

Gassensoren BME680.

Samarbeidet gjør det også mulig for tredjeparter å integrere Bosch Sensortec-algoritmer med Qualcomm Sensor Execution Environment, heter det i en pressemelding fra Bosch.

Qualcomm Sensor Execution Environment er et programvare rammeverk for å kjøre sensordrivere og algoritmer.

Bosch Sensortecs BME680 er den første gass-sensoren som integrerer sensorer med høy linearitet og høy nøyaktighet, trykk, fuktighet og temperatur. Sensoren kan oppdage et bredt spekter av gasser, som for eksempel flyktige organiske forbindelser (VOC).

IMUene optimaliseres for avanserte smarttelefoner, bærbare apparater, AR og VR, droner, spill og robot-applikasjoner. For eksempel kombinerer BMI260 et selvkalibrerende gyroskop med et akselerometer i en systempakke (SiP). Det muliggjør eksempelvis sanntids bevegelsesdeteksjon, innendørsnavigasjon, gest- og aktivitetsgjenkjenning samt optisk og elektronisk bildestabilisering (OIS/EIS).

Treghetssensoren (IMU) BMI260.
Powered by Labrador CMS