Robotskrutrekker - Elektronikknett
OR_Screwdriver

Robotskrutrekker

Et nytt verktøy, en skrutrekker fra OnRobot, har innebygde smarte funksjoner – deriblant presis kontroll av dreiemoment og integrert aksel, noe som skal forenkle programmeringen og bidra til mer produktivitet.

Skrutrekkeren er klar for bruk rett fra boksen. Den skal være like enkelt å programmere OnRobot-skrutrekkeren som det er å angi riktig skruelengde og dreiemoment i brukergrensesnittet som er integrert i håndkontrolleren til en hvilken som helst ledende robot. Med nøyaktig momentkontroll og integrert aksel beregner OnRobot-skrutrekkeren automatisk hastigheten og kraften som trengs for å oppnå konsekvent og nøyaktig skruing. Skrutrekkeren kan også oppdage feil skruelengde.

Med skrutrekkerens «z-akse» blir skruene trukket inn i verktøyet og drevet automatisk når robotarmen beveger seg i posisjon, noe som reduserer bevegelsen til robotarmen og ytterligere programmering. Skruer med lengde på opptil 35 mm trekkes helt inn i skrutrekkeren ved bevegelse, inntil skruprosessen blir initiert på en sikker måte, noe som styrker de samarbeidende evnene.

Skrutrekkeren kan håndtere et bredt spekter av skruestørrelser og lengder, fra M1.6 til M6, samt lengder på opptil 50 mm. Med den enkle programmeringen og bit-systemet som er lett å bytte, kan skrutrekkeren skiftes til en annen skruestørrelse, lengde eller produktlinje på få minutter, noe som reduserer nedetiden.

– Dette er et av våre mest avanserte produkter til dags dato, sier administrerende direktør i OnRobot, Enrico Krog Iversen i en pressemelding. – Vi har utviklet et automatisk skrutrekkingsverktøy som forenkler en svært komplisert prosess for brukerne våre.

Skrutrekkeren har følgende funksjoner:

  • Integrert aksel som sikrer nøyaktighet og enkel programmering
  • Presis kontroll av dreiemoment fra 0,15 Nm til 5 Nm
  • Skruestørrelser fra M1.6 til M6 og lengde opptil 50 mm
  • Tilgjengelige skruematere
  • ESD som er trygg for montering av elektronikk
  • Montering via OnRobot Quick Changer

Skrutrekkeren er kompatibel med OnRobots One System Solution, en plattform som tilbyr et enhetlig mekanisk og elektrisk grensesnitt mellom ledende robotarmer og et hvilket som helst OnRobot-produkt. One System Solution har nylig blitt utvidet til å omfatte integrasjon med roboter fra ABB Robotics og Hanwha Precision Machinery.

Kommentarer