Hjelp droner å hjelpe andre - Elektronikknett
NXP024-Figur

Hjelp droner å hjelpe andre

NXP lanserer en robotkonkurranse – «HoverGames Challenge 2: Help Drones Help Others». Hensikten er at deltakerne skal bruke NXPs industri- og automotiveportefølje for å få fram små autonome farkoster for pandemistøtte.

NXP Semiconductors lanserer i dag HoverGames Challenge 2: Help Drones Help Others. Dette er den andre delen av NXPs utfordring, en interaktiv kodekonkurranse som oppfordrer utviklere til å lage drone- og rover-løsninger for frontlinjestøtte under pandemier. Deltakerne skal utnytte NXPs portefølje av bil-, industri- og IoT-teknologi for systemkontroll, nettverk, sikkerhet og motorkontroll for å lage løsninger som kan utgjøre en forskjell i pandemi-respons.

Mangel på mobilitet, sosial isolasjon og mangel på tilgang til varer og tjenester kan påvike mennesker både fysisk og psykologisk. HoverGames Challenge 2 har til hensikt å inspirere deltakerne til å utvikle banebrytende måter å bruke droner på for å hjelpe helsepersonell og frontlinjearbeidere til å overvinne disse hindringene. Konkurransen oppfordrer deltakerne til å nøye vurdere hele omfanget av problemene samfunnet står overfor under en pandemi, anvende ny læring og samarbeid gjennom utvikling av åpen kildekode og samfunnstestede prosjekter for å få frem løsninger som hjelper samfunnet med å forberede seg på fremtidige utfordringer, heter det i utfordringen.

Søknaden skal sendes inn innen 31. juli 2020 på HoverGames.com. Konkurransen stenger 30. november 2020 og vinnere blir avslørt i desember 2020.

Drone Developer Kit
Maskinvaren og programvaren til årets utviklersett er i følge selskapet åpen, fleksibel og modulær. Flystyringsenheten (RDDRONE-FMUK44FMU) inkluderer profesjonelle, bilindustrielle- og industrikomponenter med PX4 flight stack. PX4 er en kommersiell åpen kildekodet som støtter moderne arkitekturer inkludert VTOL-fly, multicopter og rover-profil. Settet inneholder også en lettvekts karbonfiber quadcopter-ramme med plattform, monteringsskinner, landingsutstyr, motorregulatorer, motorer og rekvisitter samt radio og fjernkontroll (RC).

Årets sett vil også inneholde en utvidelseskort, NavQ, et i.MX8M Mini Vision-utviklingskort.

Kommentarer