Velger OTA-kanal for bildata

Et nytt steg for kjøretøy på nett: Preh Car Connect velger Excelfore eSync som luftbåren (OTA) oppdateringskanal for implementering i europeisk bilindustri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Excelfore regner seg som en innovatør innen utvikling av luftbåren (over-the-air, OTA) datautveksling og dataaggregeringsteknologier for bilmarkedet. Nå melder de at det tyske selskapet Preh Car Connect GmbH har valgt implementering av Excelfores eSync, for å ivareta luftbåren oppdateringsfunksjon for deres Preh Android Embedded Module (AEM). 

Preh AEM er et nytt produkt som tilbyr Android-basert infotainment til bilsystemer. En større, europeisk bilprodusent forventes å starte leveranser av nye biler med AEM installert i løpet av første kvartal 2020.

eSync-plattformen anvender en server-klient-agent arkitektur for bygging av en skalerbar og retningsstyrt datakanal mellom skyen og de ulike enhetene i et kjøretøy. Den kan oppdatere programvare og fastvare via luft (OTA),  og samle inn sanntids driftsdata fra alle eSync-kompatible sluttenheter i kjøretøyet.

Excelfore tilbyr full implementering av eSync-kanalen for Preh Car Connect, inkludert serverprogramvare i skyen, og klient- og agentfastvare for AEM.  eSync fastvare skal være implementert med flere operativsystemer for kjøretøy, inkludert Linux, QNX, Integrity, AUTOSAR og flere mindre RTOS.  Det skal videre være den første OTA-løsningen som er kvalifisert som en akselerator for Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP). 

Spesifikasjonene for eSync datakanal og eSync-kompatible komponenter kan innhentes gjennom eSync Alliance, an en åpen, multi-marked handelsorganisasjon.

Powered by Labrador CMS