Telia: Forenklet og sentralisert styring av nettverket i skyen - Elektronikknett
Telia SD-WAN

Telia: Forenklet og sentralisert styring av nettverket i skyen

Telia starter nå levering av neste generasjons WAN-tjenester til bedrifter: Software Defined Wide Area Networks (SD-WAN). Telia SD-WAN tilpasser seg virksomhetens behov, og hele bedriftens nettverk kan administreres sentralt fra skyen.

– Vi er glade for å annonsere en ny generasjons datakomtjenester i bedriftsmarkedet, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge i en pressemelding fredag. – SD-WAN representerer en helt ny måte å produsere datakomtjenestene på, som gir muligheter når det gjelder tjenester, drift og funksjonalitet for kundene. Den vil også kunne benytte vårt 5G-nett som vi nå ruller ut.

Telia SD-WAN gir bedriftene nettverkstjenester som tilrettelegger for digitalisering og skybaserte tjenester og sikrer at endringer kan gjøres løpende og automatisk.

– Datatrafikk og applikasjoner flyttes mer og mer til forskjellige skyplattformer, og Telia SD-WAN er gode nyheter for alle bedrifter som har digitalisering som en del av sin virksomhetsstrategi, sier Hillestad.

Med SD-WAN forenkles og sentraliseres styringen og driften av nettverket, fordi det separeres fra underliggende infrastruktur og hardware, og flyttes opp i skyen. I motsetning til tradisjonelle nett kan man også prioritere og styre trafikk ned på applikasjonsnivå. Nettverksfunksjonene er virtuelle, noe som legger til rette for automatisering av nettverket og dermed raske endringsmuligheter ettersom behovene i virksomheten endrer seg. Dessuten kan ytterligere nettverkstjenester aktiveres ved behov, enten i skyen eller som programvare på bedriftens enheter.

SD-WAN legges som en virtuell programvare over hvilken som helst IP-forbindelse, slik at kunden fritt kan velge den forbindelsen som passer dem best. Takket være automatisert og programvarebasert nettverksfunksjonalitet, tilpasser nettverket seg umiddelbart og fleksibelt, heter det.

Bedrifter får nå mulighet til å bygge sitt bedriftsnettverk på toppen av kostnadseffektive internettløsninger, eller å velge IP VPN-linjer med garanterte båndbredder og ende til ende kvalitetsparametere. Vedlikeholdet av bedriftsnettverket blir mer smidig, fordi behovet for å gjøre oppdateringer på hver lokasjon forsvinner – disse kan gjøres ett sted, én gang og styres fra sentralt hold.

Telia har valgt Nokias Nuage Networks som sin samarbeidspartner for SD-WAN. Telia har en global multiplattform som muliggjør internasjonale leveranser av SD-WAN.

Kommentarer