Nordic med trådløs lydplattform - Elektronikknett
NS_LE_Audio

Nordic med trådløs lydplattform

Nordic Semiconductor lanserer en Bluetooth LE Audio evalueringsplattform foran utgivelsen av Bluetooth SIG LE Audio-spesifikasjoner som kommer i løpet av første halvår 2020.

Nordic Semiconductor har lansert en LE Audio evalueringsplattform i samarbeid amerikanske Packetcraft som utvikler stakker for Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE). Løsningen skal demonstrere fordelene med LE Audio og er designet for å støtte de nye LE Audio-spesifikasjonene som forventes utgitt av Bluetooth Special Interest Group (SIG) i løpet av første halvår 2020.

Nåværende trådløse løsninger bruker klassisk Bluetooth-teknologi, men LE Audio introduserer en ny trådløs lydløsning av høy kvalitet basert på Bluetooth LE-radioer. LE Audio lover lavere strømforbruk enn klassisk Bluetooth-lyd, noe som skal forlenge batteriets levetid betydelig, gi bedre lydkvalitet og muliggjør utvikling av enheter som er i stand til både trådløs dataoverføring og lydstrømming. Teknologien støtter også kringkasting for lyddeling.

LE Audio-løsningen består av et maskinvare referansdesign basert på selskapets nRF52832 Bluetooth LE System-on-Chip (SoC), CS47L35 smart-kodek fra Cirrus Logic med en integrert laveffekt Audio DSP, Packetcrafts Bluetooth LE-vertsstakk og koblingslag som støtter LE Audio, og et LE Audio Software Development Kit (SDK). Med plattforman kan man begynne å evaluere teknologien for Bluetooth LE Audio-produkter som trådløse høyttalere, over-øret-hodetelefoner og ekte trådløse ørepropper.

«LE Audio Evaluation Platform» er designet for å fungere i både «source» (for eksempel lydkilde, kildekode for taleoppringing og peer-to-peer samtale) eller «sink» (lydavspilling, headsetavspilling og peer-to-peer samtale). Det kreves et par enheter (source og sink) for å fullføre en LE Audio-kobling. Nordics LE Audio-løsning har også Cirrus Logics SoundClear for opplink støyreduksjon og ekkokansellering, avspillingsforbedring, talestyring og hørselshjelp (à la teleslynge). Evalueringsplattformen har en akustisk kontakt som har plass til opptil seks mikrofoner eller to høyttalere, en 3,5 mm hodetelefonkontakt, en 3,5 mm kildekontakt og en USB-kontakt for lading, feilsøking (ved bruk av Nordics utviklingsverktøy) og akustisk innstilling (ved hjelp av Cirrus Logic WISCE-plattform). Når du strømmer lyd fra en kildeenhet til trådløse ørepropper (sink), utvider LE Audio Evaluation Platform batteriets levetid med rundt 40 prosent sammenlignet med klassiske Bluetooth-løsninger.

– Klassisk Bluetooth-lyd gir en tilfredsstillende trådløs lydløsning, men LE Audio gir betydelige forbedringer. Den vil bli en spennende ny sektor og Nordic planlegger å spille en nøkkelrolle gjennom leveranser av ledende LE Audio-løsninger, sier Kjetil Holstad, direktør for Product Management hos Nordic Semiconductor. – Lanseringen av evalueringsplattformen LE Audio er det første trinnet på denne reisen.

Kommentarer