Med 4G skal elbillading gå raskere - Elektronikknett
Zaptec_lader

Med 4G skal elbillading gå raskere

Telenor skal levere kommunikasjonsløsninger over sitt 4G-mobilnett til ZAPTECs nye elbilladere.

ZAPTEC tilbyr ladeløsninger for elbiler til borettslag/sameier, bedrifter, kommuner og private boliger. Alle produktene er designet, utviklet og produsert i Norge. I dag er ladestasjonene deres tilkoblet Internett via WiFi og kommunikasjon over strømnettet, men produktene videreutvikles kontinuerlig. Den siste utviklingen inkluderer mobilkommunikasjon over Telenors 4G IoT-nett i ZAPTECs ladestasjoner.

Selskapet tilbyr smart lading der avanserte algoritmer kan styre kundenes ladestasjoner ved å balansere strømmen for optimalt bruk via skytjenesten deres. Dette muliggjør spennende og nyttig innovasjon. ZAPTEC lanserte nylig en programvareoppdatering som gjør at enkelte bilmodeller kan lade opptil 50 prosent raskere i noen tilfeller.

– Ved å inkludere Telenors 4G IoT-løsning i ZAPTECs produkter vil kundene få en enda enklere, raskere og billigere ladeløsning med høyere stabilitet og oppetid. Det er noe kundene våre ønsker og trenger, sier Anders Thingbø, administrerende direktør i ZAPTEC.

Ustabile WiFi-nettverk har fra tid til annen bydd på utfordringer for ZAPTECs kunder i forbindelse med optimal lading og betalingsløsninger. Derfor forventes det at med Telenors 4G-nett, som dekker 99,8 prosent av befolkningen og 87 prosent av arealet her til lands, kan oppetid og dekning sikres bedre.

I tillegg, med mobilkommunikasjon over 4G-nettet vil det ikke lenger være nødvendig å kable opp større garasjeanlegg, noe som gjør installasjon av ladeløsninger både enklere og rimeligere for kundene.

ZAPTEC har solgt over 25.000 av sine smarte ladestasjoner til over 15 land, og opplever en stadig økende etterspørsel etter produktene og tjenestene sine. I fjor omsatte ZAPTEC for 160 millioner kroner, mens treårsplanen deres lyder på 700 millioner kroner i omsetning.

Utvikling og produksjon av laderne gjøres av Westcontrol AS, og ca 30 av Westcontrols ansatte på Tau er direkte engasjert i produksjon for ZAPTEC.

Kommentarer