Kraftig og kompakt systemmodul - Elektronikknett
sl-imx8m-mini

Kraftig og kompakt systemmodul

Kontron er på trappene med sin hittil minste systemmodul (SoM)  med en kraftig i.MX8M Mini Quad Core 1.6 GHz prosessor og LPDDR4 minne på bare 30mm x 30mm.

Kontron har begynt oppladingen til den kommende Embedded World messen i Nürnberg, og melder bl.a. at de der kommer til å lansere en System-on-Module (SoM) basert på den nyeste prosessor- og minneteknologien.

Den nye SoM SL i.MX8M Mini bygger på 4x Arm Cortex-A53 og 1x Arm Cortex-M4 prosessorteknologier i kombinasjon med minneteknologien LPDDR4. Det er kraftige saker man får på bare 30 x 30 mm. Modulen skal egne seg for prosesseringsintensive anvendelser og krevende 3D-visualisering, og har et omfattende sett med grensesnitt.

En brukervennlig Linux Board Support Package (BSP) kan implementeres for bl.a. IoT- og Industri 4.0 applikasjoner. Kontron tilbyr også et tilhørende evalueringskort som referansedesign.

Modulen er maskinloddbar, noe som bl.a. eliminerer kostnader og arbeid med konnektorer.  

Med tanke på sikkerhet kan SoM SL i.MX8M Mini utstyres med krypteringsteknikker, sikker oppstart og andre sikkerhetsfunksjoner, og skal dermed kunne benyttes som en byggeblokk for utvikling av sikre enheter i store IoT-nettverk, opplyser Kontron.  

Systemmodulen er utstyrt med 1GB LPDDR4 RAM (opp til 4 GB som opsjon), 2 MB NOR Flash og 8 GB eMMC (opp til 164 GB som opsjon) som standard.

Den har 1x 1 Gbit/s (MAC), 2x USB 2.0 OTG og 4x UART porter. I tillegg flere digitale I/O samt PWM og to SDIO grensesnitt, noe som gjør modulen egnet i industrielle anvendelser. 1x MIPI DSI er også tilgjengelig for tilkopling av skjerm, og 1x MIPI CSI2 for tilkopling av kamera. Strømforsyning tilkoples via en 5V DC forbindelse. Bruksområdet er mellom -25°C og +85°C.    

Kommentarer