Klimasatsing: Vinn eller forsvinn

Schneider-sjef: – De som ikke følger med nå, vil forsvinne ut i solnedgangen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– De som ikke følger med nå, vil forsvinne ut i solnedgangen. Det var rene ord for pengene da adm. direktør i Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm, åpnet selskapets konferanse Innovation Day 2020 mandag denne uken.  

Nystrøm siktet til den store utviklingen som skjer på klimavennlig teknologi og nye, energieffektive løsninger. Den grønne bølgen vil få stor innflytelse på mange bransjer, og hvis man ikke gjør hjemmeleksen sin vil man bli hektet av, rett og slett.  På den annen side ligger det store muligheter her.

– Vi forventer nye teknologier langs hele produksjonskjeden av energi. Samtidig har vi gode støtteordninger for innovasjon, kommenterte direktør Lene Mostue i Energi 21. Energi21 er opprettet av Olje- og Energidepartementet for å gi  råd om tematisk og finansiell satsing på forskning og innovasjon innen fornybar energi og klimavennlige energiteknologier. 

Lene Mostue, Energi21: Det er fullt mulig å tjene penger på klimautfordringen, og Norge har gode forutsetninger!

– Vi ser en rask utvikling av flere energiteknologier parallelt. Samtidig fører digitalisering og integrasjon mellom flere ledd i kjeden til mer komplekse systemer.  Vi har mange fortrinn i Norge, som vi kan utnytte, men vi må få til økt kompetanseflyt mellom det som tidligere var forskjellige fagområder, sa hun. Viktige tema er sensordata og IoT, stordatahåndtering, kunstig intelligens og cybersikkerhet.

–Klimautfordringen preger oss alle, fortsatte Mostue; – Men det skjer lite dersom det ikke er mulig å tjene penger. Der er det til gjengjeld et stort potensiale, fastslo hun. – Kombinasjoner av fagkunnskap gir nye muligheter!

Innovation Day 2020 kunne i tillegg til mange interessante presentasjoner by kunder og installatører på en stor og differensiert utstilling med produkter fra deres sortiment, fra intelligent styring av rom og bygninger, til intelligente strømtavler, sikker strømforsyning og meget mer.

Installasjonsbransjen blir stadig mer "intelligent", bl.a. via intelligent rom- og strømstyringsfunksjoner. I sentrum er Schneiders IoT-baserte EcoStruxure-system.

Sentralt i det hele sto selvsagt EcoStruxture, Schneider Electrics IoT-baserte, åpne og allsidige plug-and-play-arkitektur og -plattform for alle typer bygg, datasentre, infrastruktur og industrier. En av nyhetene der er romstyring ved hjelp av enheter som henter inn all nødvendig informasjon som gjør det mulig å styre lys, varme osv. via en app på smarttelefonen. Ved at dette er integrert i installasjonsløsningen, er tanken at man ikke trenger investere i dyrt tilleggsutstyr for smarthusfunksjoner. Alt ligger klart for styring via en app, inkludert mulighet for integrasjon av Bluetooth- og NFC-baserte adgangskontrollsystemer.

Powered by Labrador CMS