Fleksibel driver for lagringsgrensesnitt - Elektronikknett
Diodes-PIEQX12904A-web

Fleksibel driver for lagringsgrensesnitt

En ny PCIe 3.0/SATA3 Combo ReDriver fra 
Diodes skal tilby lineær utjevning og strømgjerrig drift. 

Diodes Incorporated lanserer nå PI3EQX12904A PCIe 3.0/SATA3 combo ReDriver med lineær utjevning som støtter hastigheter opp til 8Gbps.

Løsningen skal gi de som utvikler bærbare PCer, nettbrett, industri-PCer og innvevde systemer en robust, multiprotokoll lineær ReDriver som kan utgjøre et fleksibelt grensesnitt og samtidig møte krav til strømforbruk og standbyeffekt.

Ettersom faste harddisker (solid-state drive, SSD) stadig erstatter roterende harddisker i disse anvendelserne, er det ifølge Diodes et økende behov for grensesnittdrivere som kan drive forlengede mønsterkortbaner uten at signalet degraderes. Ettersom PI3EQX12904A er kompatibel med både PCIe- og SATA-protokoller, kan produktet tilby utviklerne én løsning som kan brukes i flere produkter. 

Utviklerne må også håndtere de potensielle ytelsesproblemene som følger med å drive styre- og datasignaler over en svitsjematrise, kabler, mønsterkortbaner eller andre forbindelser.  I tillegg til den ekstra effekten dette krever, kan PI3EQX12904A også tilby muligheter for programmerbar utjevning, lineær sving, og flat gain, for optimal ytelse ved bruk av ulike fysiske medium.

Produktet støtter PCIe 3.0 og SATA3 protokoller over serielle linker med hastigheter på 8Gbps (PCIe 3.0) og 6Gbps (SATA3). Det har fire 100Ω differensielle CML data I/O signaler og er transparent overfor sammenkopling av flere linker. I døsemodus overvåkes inngangene for eventuell aktivitet, og hvis detektert, svitsjes den aktuelle kanalen automatisk til aktiv modus.