Etablerer 5G utviklingssenter i Frankrike

Ericsson skal etablere et nytt FoU-senter i Frankrike med opptil 300 ansatte. Hensikten er å akselererer 5G-utvikling i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Senteret vil i første omgang fokusere på 5G-programvareutvikling og sikkerhet, og dra nytte av det globale 5G-økosystemet og utnytte samarbeid med franske kunder.

En forutsetning for fremtidens digitale økonomi er en pålitelig, sikker og infrastruktur for mobilnett av høy kvalitet. Med 5G som innovasjonsplattform, vil leverandører av kommunikasjonstjenester være i stand til å bygge det fremtidige digitale samfunnet - utvide driften fra primært mobiltilkobling til nye forbruker- og foretakstjenester, heter det i meldingen fra Ericsson.

Senteret skal åpne gradvis i begynnelsen av 2020 for å øke til opptil 300 ansatte. En første enhet vil bli etablert på Ericssons kontorer i Massy, Frankrike, en del av Paris-Saclay, en av Europas største innovasjonssoner. Dette vil gi tilgang til et kompetansepool og skape et samarbeid mellom industri og utdanning.

I følge Fredrik Jejdling, konserndirektør og leder for Networks, Ericsson, «... er dette en anerkjennelse av den økonomiske og teknologiske betydningen av det franske markedet og landets innflytelse i Europa. Dette initiativet vil styrke Ericssons programvareportefølje for 5G, inkludert styrke sikkerhetsfunksjonene, spesielt for det franske og europeiske markedet. Det vil også støtte vårt fortsatte fokus på Europa og bringe de siste innovasjonene til våre kunder.»

Ericsson sysselsetter i dag 15 000 ingeniører i Europa: 60 prosent av det totale FoU-personalet. Selskapet har 18 FoU-sentre i Europa inkludert Finland, Tyskland, Ungarn, Irland, Italia, Polen, Spania og Sverige.

I september 2019 fullførte Ericsson en investering på 500 millioner svenske kroner ved fabrikken i Tallinn, Estland.

Powered by Labrador CMS