Enda et rekordår - Elektronikknett
Data_Respons-Kenneth-DSCF0884
– Vi har lagt et fantastisk år bak oss med både rekordsterk vekst og lønnsomhet, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons AS.

Enda et rekordår

– 2019 ble nok et rekordår for Data Respons. Vi har oppnådd 17 prosent årlig vekst de siste 19 årene, noe få andre kan vise til. Samtidig leverer vi marginer på nivå med de aller beste i klassen, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Den positive utviklingen fortsetter gjennom 2019 og leverte omsetningsvekst på 25 prosent samtidig som resultatet (EBITA) økte med 51 prsoent. Selskapet opplever høy aktivitet på tvers av alle geografier, forretningsområder og markeder.

Data Respons er godt posisjonert innenfor flere av de underliggende megatrendene som industriell digitalisering (SW), at alt blir oppkoblet (IoT) og automatisering, noe som har bidratt til rekordresultater de siste årene. Selskapet har styrket fotavtrykket innen mobilitet og sikret flere store kontrakter med sentrale aktører innen telekom, finans, industriell automatisering, forsvars- og energisektoren.

– Fokus på lønnsom vekst er en sentral del av selskapets DNA. Vi iverksetter hvert år mange tiltak, både kortsiktige og av mer langsiktig karakter, for å lykkes. Dette inkluderer nyetableringer, teknologioverføring, rekruttering av nye talenter, samarbeid med universiteter og kundeaktiviteter. Med en årlig vekst på 17 prosent over de siste 19 årene har vi bevist at vi er et langsiktig vekstselskap, sier Kenneth Ragnvaldsen.

Stadig større familie

I 2019 økte selskapet familien med to nye selskaper, DONAT i Tyskland og inContext i Sverige. Begge selskapene er bransjeledende på sine felt og representer sterke tilskudd til gruppen.
– Inkludert oppkjøpene vi gjorde i 2019 økte antallet ingeniører med 300, og vi har nå mer enn 1 400 spesialister under taket vårt. Vår suksessformel handler først og fremst om spesialisering på teknologi i kombinasjon med dyp domenekunnskap. Hos Data Respons er det å være en «nerd» en hedersbetegnelse, sier Kenneth Ragnvaldsen.

Fortsatt god utvikling
– Vi har lagt et fantastisk år bak oss med både rekordsterk vekst og lønnsomhet. Markedsutsiktene er fortsatt gode og vi opplever en økende etterspørsel fra våre kunder som ønsker å investere i ny teknologi, digitale produktplattformer og mer bærekraftige løsninger. Data Respons vil fortsette veksten gjennom en kombinasjon av god organisk utvikling og utvalgte oppkjøp i Norden og Tyskland. Summen av det vi i gang med nå styrker vår posisjon som en komplett teknologipartner for fremtidsrettede industri- og teknologibedrifter, sier Ragnvaldsen.

Frivillig tilbud fra AKKA Technologies

Den 19. desember 2019 lanserte AKKA Technologies SE et tilbud om å kjøpe alle aksjene i Data Respons for 48 kroner per aksje med oppgjør i kontanter. Tilbudet tilsvarer en verdsettelse av Data Respons på 3,7 milliarder kroner.
- AKKA bekrefter, gjennom sitt bud på Data Respons, at vi klart å bygge et attraktivt selskap med en lovende fremtid. Potensialet i dette oppkjøpet representerer en vinn-vinn for begge selskaper. Det kombinerte selskapet vil kunne skape merverdier for våre kunder og representerer enestående muligheter for våre ansatte, konkluderer Ragnvaldsen.

Kommentarer