Elfa solgt - Elektronikknett
elfa-distrelec

Elfa solgt

Dagen før julaften solgte sveitsiske Dätwyler deler av distribusjonsvirksomheten til det tyske investeringsselskapet Aurelius.

Salget begrunnes med at Dätwyler i steden skal fokusere på den betydelig mer lønnsomme driften innen pakninger og forseglinger for medisinsk teknologi og bilindustrien.

Elfa ble kjøpt av sveitsiske Dätwyler for 2,1 milliarder svenske kroner i mars 2008. Gjennom årene har driften gradvis blitt integrert med Dätwylers datterselskap Distrelec. I desember 2011 ble navnet på den svenske (og norske) virksomheten endret til Elfa Distrelec og i 2015 ble lageret flyttet fra Veddesta til Nederland.

Året etter, i 2016, forsøkte Dätwyler å kjøpe Farnell, men mistet avtalen til Avnet.

Nå selger Dätwyler distribusjonsvirksomheten i Distrelec og Nedis til tyske Aurelius. Selskapene omsetter for 300 millioner sveitsiske franc, om lag 2,7 milliarder norske kroner.

Det er ikke oppgitt noen kjøpesum, men avtalen representerer et tap av sveitsiske franc på 670 millioner sveitsiske franc, tilsvarende 6,1 milliarder norske kroner. Det handler først og fremst om verdifall på goodwill og påvirker ikke kontantstrømmen.

Dätwyler vurderer i tillegg å selge datterselskapet Reichelt, som også driver med distribusjon.

Les den offisielle pressemeldingen her. (ekstern lenke)

Kommentarer