Demonstrerer ny optisk 3D-sensor - Elektronikknett
ams_PP_CGSS130_web

Demonstrerer ny optisk 3D-sensor

I forbindelse med elektronikkmessen CES lanserer ams ultra-følsom NIR bildesensor som kan gi store besparelser i mobilbaserte, optiske 3D-systemer. 

Under CES i Las Vegas lanserer østerrikske ams sin nye CMOS Global Shutter Sensor (CGSS) Near Infrared (NIR) bildesensor CGSS130, som er en videreføring av selskapets nylig lanserte 3D-system.

CGSS130 åpner for optiske 3D-sensorapplikasjoner, slik som ansiktsgjenkjenning, betalingsautentisering og lignende, med langt lavere effekt enn alternative løsninger. Dette betyr også at batteridrevne enheter kan brukes lenger mellom hver lading.  Den nye sensoren skal likevle være fire ganger med følsom overfor NIR bølgelengder enn de fleste andre sensorer på markedet, og detekterer refleksjoner fra laveffekt IR-kilder i 3D sensorsystemer. Ettersom IR-senderen forbruker brorparten av effekten i ansiktsgjenkjennings- og andre 3D-sensorapplikasjoner, vil anvendelse av CGSS130-sensoren dermed sette produsenter i stand til å utvide batterilevetiden i mobilenheter, opplyser ams.  

ams har demonstrert den 1,3 megapiksel komponenten som nå er tilgjengelig i prøvevolumer CGSS130, under CES-utstillingen denne uken, i den forbindelse ble det også lansert et referansedesign. 

– Som oppfølging til ams’ kunngjøring av partnerskapet med SmartSens Technology tidligere i år, er vi begeistret over å kunne lansere det første 3D Active Stereo Vision (ASV) referansedesign, basert på CGSS130, uttaler direktør Stephane Curral i ams’ ISS divisjon.  

CGSS130-sensoren har høy kvanteeffektivitet ved nær infrarøde bølgelengder, opp til 40% ved 940nm, og opp til 58% ved 850nm. Ved hjelp av den spesielle produksjonsprosessen for stabling av silisium (BSI) som brukes til å produsere komponentene hos ams, kan de tilby et svært lite fotavtrykk, der kjernen  er kun 3,8mm x 4,2mm med en pikselstørrelse på 2,7um.

Sensoren produserer monokrome bilder med en effektiv pikselmatrise på 1080H × 1280V med maksimal rammehastighet på 120 rammer i sekundet.

Dynamisk område er på mer enn 100 dB.

 

Kommentarer