CML med utviklingskort for tale til Raspberry Pi - Elektronikknett
CML-EV6550DHAT

CML med utviklingskort for tale til Raspberry Pi

CML Microcircuits leverer nå talekodek til Raspberry Pi-brukere for enklere evaluering og utvikling.

EV6550DHAT er en Raspberry Pi-maskinvare festet på toppen («Hardware Attached on Top» – HAT) kompatibel evaluerings- og utviklingskort med selskapets CMX655D ultra laveffekt talekodek, nå tilgjengelig for hobbyister, utviklere og produsenter.

CMX655D er utviklet for digitale tale- og sensorapplikasjoner. Den integrerer hele signalkjeden, fra dobbeltmatchede digitale MEMS-mikrofongrensesnitt til en 1W Class D-høyttalerdriver, og inkluderer desimering, filtrering, signalbehandling og digital forsterkning, støttet av et I2S/PCM-lydgrensesnitt og SPI-kontrollgrensesnitt.

For å gjøre evaluering og utvikling med CMX655D så tilgjengelig som mulig, har CML opprettet EV6550DHAT. HAT er kompatibel med hvilken som helst Raspberry Pi med en 40-pinners utvidet GPIO-kontakt og kan drives helt av Raspberry Pi, men den støtter også en ekstern strømkilde hvis andre HAT-er eller periferiutstyr brukes og begrenser den totale effekten som er tilgjengelig fra vertens USB-grensesnitt.

I tillegg til å være HAT-kompatibel, er EV6550DHAT åpne kilde programvaren tilgjengelig via mange tredjepartsapper og prosjekter inkludertGTK3 +. GEANIE og GLADE. Dette betyr at brukergrensesnittet som brukes til å få tilgang til EV6550DHAT og alle funksjoner, er lett modifiserbare og tilgjengelige.

Funksjonene inkluderer tilgang til forhåndsinnspilte eksempelfiler, samt muligheten til å ta opp og spille av lydfiler i .wav-format slik at man kan spille av de forhåndsinnspilte prøvene i forskjellige hastigheter og nivåer. De konfigurerbare parametrene inkluderer samplingsfrekvens (velg mellom 8, 16, 32 og 48 ksample/s), volum og nivå (dB). Det grafiske brukergrensesnittet lar lydinngangsforsterkningen settes mellom -12dB til +3dB, mens avspillingsvolum kan stilles mellom -90dB til 0dB. Demping og «utjevning» støttes også.

EV6550DHAT er nå tilgjengelig fra Digi-Key og Mouser.

Kommentarer