AR i kontaktlinsen

Oppstartsselskapet Mojo Vision har vist fungerende prototyper av AR-kontaktlinser

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Mojo Vision har lagt inn 14K piksler per tomme mikrodisplay, med trådløse radio, bildesensorer og bevegelsessensorer i sine kontaktlinser. Den første generasjonen Mojo-linser drives trådløst, selv om fremtidige generasjoner vil ha batterier om bord. En liten ekstern pakke, foruten strømforsyning, håndterer sensordata og sender informasjon til skjermen. Selskapet kaller teknologien «Invisible Computing», og representanter for selskapet sier at det vil få folks øyne vekk fra telefonene sine og tilbake til verden rundt dem.

Den første applikasjonen, sier Steve Sinclair, senior visepresident for produkt og markedsføring, vil sannsynligvis være for personer med svakt syn – blant annet fordi den gir sanntids kantdeteksjon som viser skarpe linjer rundt objekter.

En tenkt situasjon: Relevant informasjon under sykkelturen. Foto: Mojo Vision.

Selskapet planlegger etter hvert å legge til zoom-funksjon, og har kunngjort et samarbeid med «Vista Center for Blind and Visually Impaired» for å utvikle flere applikasjoner.

Selskapet har også planer om å implementere øyesporing. Dette vil gi brukeren mulighet til å kontrollere apper uten å bruke eksterne enheter.

– Opplevelsen er annerledes enn å bruke briller, sier Sinclair, som sammen med andre ledere i Mojo Vision har prøvd linsene. – Når du lukker øynene, ser du fremdeles innholdet som vises, sier han.

Veien videre er imidlertid ikke en kort; kontaktlinser anses som medisinsk utstyr og trenger derfor godkjennning fra U.S. Food and Drug Administration (FDA). Men linsen er blitt utpekt som et FDA-gjennombruddsprodukt, noe som vil få fart på tingene. Kliniske studier har begynt.

Med base i Saratoga, California, har Mojo i dag 84 ansatte og har fått inn 105 millioner dollar i investeringer fra tradisjonelle Silicon Valley-venturefirmaer som Khosla Ventures så vel som store selskaper som LG og Google. Teknologien er godt beskyttet, med mer enn 100 patenter.

Powered by Labrador CMS