ABAX skal bli CO2-nøytral - Elektronikknett
ABAX kontor
ABAX' nye lokaler i Larvik er også bygget for å være energieffektivt.

ABAX skal bli CO2-nøytral

Under en årlig Kick Off annonserte ABAX Group at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet, vil ABAX fokusere på følgende områder: Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

ABAX er sertifisert i henhold til miljøstandarden ISO 14001. Standarden dekker miljøstyring for bedrifter, og bidrar til at organisasjonen oppnår sine miljømessige mål.

– Vi har lenge hatt som mål å redusere den negative effekten vår virksomhet måtte ha på miljøet. Men jeg er ekstremt stolt over å kunngjøre at vi nå går inn i en ny æra i virksomheten, der vi forplikter oss til å bli karbonnøytrale innen 2022, sier Bruce Atle Karlsen, Chief Performance Officer i ABAX.

Som en del av den nye strategien tar ABAX et sosialt ansvar som vil stille store krav til driften gjennom verdikjeden. ABAX vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis for å forbedre innvirkningen produktene har på miljøet. Et eksempel på dette er at hele bedriftens bilpark vil byttes ut til elektriske biler, samt at det vil komme forbedringer gjennom produksjon av maskinvare fra A-Å.

Også kontorene er forbedret, og det nye hovedkontoret i Larvik, som eies av Fritzøe Eiendom AS, er CO2-nøytralt. Blant annet ble resirkulert murstein fra den originale bygningen brukt, og 90 prosent av byggavfallet ble gjenbrukt.

Selskapet har også inngått et samarbeid med WeForest, og har til hensikt å plante et tre per solgte abonnement fra og med våren 2020.

Kommentarer