Verdens billigste AI-prosessor - Elektronikknett
xcore.ai_know_more

Verdens billigste AI-prosessor

Sterk påstand, men XMOS melder at de nå har lansert det de hevder er verdens rimeligste og mest fleksible AI-prosessor.

XMOS lanserer i dag xcore.ai, en ny crossover-prosessor for AIoT-markedet. Den skal levere høyytelses AI, DSP, kontroll og IO i en enkelt enhet med priser fra én dollar.

Tradisjonelt vil denne typen funksjoner kreve enten en kraftig (og kostbar) applikasjonsprosessor eller en mikrokontroller med tilleggskomponenter for å akselerere nøkkelfunksjonene. Imidlertid er den nye xcore.ai crossover-prosessoren fra XMOS laget for å levere sanntids «inferencing» og beslutninger i kanten, i tillegg til signalbehandling, kontroll og kommunikasjon.

Dagens smarte enheter krever vanligvis energisultne og kostbare tilkoblinger til skyen. Dette kommer med utfordringer rundt latenstid, tilkobling, personvern og energiforbruk. Ved å tilby effektiv, høyytelses databehandling på kanten, leverer xcore.ai løsninger på hver av disse utfordringene, samtidig som kostnadene er lave og designpotensialet høyt, heter det i en pressemelding fra selskapet.

xcore blokkdiagram Blokkdiagram.

Og påstandene fortsetter: Det er den mest allsidige, skalerbare, kostnadseffektive og brukervennlige prosessoren på markedet i dag. Med sin raske prosesserings- og nevrale nettverksfunksjoner gjør xcore.ai det mulig å behandle data lokalt og gjøre tiltak på enheten i løpet av nanosekunder.

Men hva betyr alt dette i virkeligheten? Her er XMOS’ eksempel:

Se for deg en røykvarsler - en enhet laget for å gjøre oss tryggere. De har kommet langt siden den første alarmen ble patentert i 1890, men gjør de nok? Ja, de varsler oss om fare, og vi vet instinktivt at vi skal forlate lokalene når vi hører alarmen, men hvordan kan vi virkelig optimalisere røykvarsleren for å dramatisk redusere risiko og støtte redning og utvinning?

Mark Lippett, CEO, XMOS Mark Lippett, CEO i XMOS.

Med xcore.ai innebygd, kan en røykvarsler bruke radar og avbildning for å identifisere om det er mennesker i den berørte bygningen, og i så fall bestemme hvor mange og hvor de befinner seg. Ved hjelp av stemmegrensesnitt kunne detektoren kommunisere med de som befinner seg i lokalene, mens deteksjon av vitale tegn kunne identifisere om de puster. Denne oppfatningen av miljøet kan så sendes til nødetatene, som igjen gir mer nøyaktig og rask respons.

– xcore.ai leverer verdens høyeste prosessorkraft for en dollar. Dette sammen med fleksibiliteten gjør at elektronikkprodusenter (uansett størrelse) kan legge inn multimodal prosessering i smarte enheter for å gjøre livet enklere, tryggere og mer tilfredsstillende for alle, uttaler XMOS-administrerende direktør Mark Lippett.

Produktdemoer vil være tilgjengelige fra juni 2020. Mer informasjon: xcore.ai

Kommentarer