Robotgriper for liten plass - Elektronikknett
onrobotgecko

Robotgriper for liten plass

OnRobot utvider Gecko-griperfamilien med Compact Gecko Single-Pad (SP)-griperen for bruksområder med liten plass.

Danske OnRobo har lansert en kompakt versjon med én pute av sin Gecko-griper som kleber uten å etterlate merker. Den nye Gecko Single-Pad (SP)-griperen tilbyr den samme kapasiteten til nye automatiseringsoppgaver med små fotavtrykk og lavere nyttelast.

Gecko SP fås i tre størrelser; SP1, SP3 og SP5 som har fått navn etter griperens nyttelast i kilo, med evne til å løfte et bredt spekter av flate, glatte, blanke eller perforerte overflater.

Siden teknologien ikke lager merker selv på høyglansoverflater, elimineres behovet for et vasketrinn i produksjonsprosessene. Og i likhet med storebroren kan Gecko SP gripe perforerte arbeidsstykker, slik som trykte kretskort, aluminiumsnett eller toppakninger.

Griperteknologien utnytter millioner av små, fintrådede stilker til å klebe til en overflate ved bruk av Van der Waals-krefter – på samme måte som når en gekko klatrer. Teknologien krever ikke trykkluft eller ekstern strøm og sparer dermed kostnader og vedlikehold. Den kan implementeres raskt og enkelt gjennom OnRobot One-System Solution-plattformen med liten eller ingen programmering på alle store samarbeidende eller lette industri-robotarmer.

– Vår unike Gecko-teknologi automatiserer prosesser som ingen andre gripere makter, og finnes nå i et kompakt og fleksibelt format som gir kundene våre enda flere alternativer, sier Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i OnRobot i en pressemelding.

Kommentarer