Optimalisert kompilator for ARM - Elektronikknett
SEGGER ARM Compiler

Optimalisert kompilator for ARM

SEGGER har lagt til en ny kompilator til Embedded Studio for ARM og Cortex-M IDE.

Kompilatoren er rettet mot å generere optimalisert Thumb-2-kode for Cortex-A og Cortex-M-enheter.

Embedded Studio for ARM/Cortex-M kommer nå med tre forskjellige kompilatorer: GCC, Clang og SEGGER sin egen kompilator.

I følge selskapet overgår den nye kompilatoren GCC og vanlig Clang på de fleste tester, noe som skal redusere både størrelsen på den genererte koden så vel som dens hastighet.

Den bygger på Clang, og bruker den nyeste og mest fleksible kompilatordesign i frontenden, der «back end» er optimalisert for ytelse og kodestørrelse, heter det i en pressemelding.

– Denne nye kompilatoren tar Embedded Studio for ARM og Cortex-M til et nytt nivå, sier Rolf Segger, grunnlegger av SEGGER. – Vår tverrplattform-IDE inneholder nå vår egen oppkobler, assembler og kompilator. Vi gir brukeren valget mellom GCC, Clang eller vår optimaliserte kompilator, på samme måte som de kan velge mellom vår «Linker» eller GNU Linker. Med alt dette, kombinert med innebygd debugger, versjonskontroll, prosjektstyring og våre kjøretids- og flytende punktbiblioteker, er Embedded Studio et godt valg for utviklere. Den nye kompilatoren vår gjør den til en enda mer komplett løsning. Det jeg er mest stolt av er den brukervennlige lisensen. Alle som bruker den til utdanning eller andre ikke-kommersielle formål kan bruke den gratis.

Kommentarer