Ny minnnekomponent for mobilmarkedet - Elektronikknett
Kioxia UFS

Ny minnnekomponent for mobilmarkedet

Kioxia lanserer ny versjon av UFS (Universal Flash Storage), en type innvevde flashminner som bl.a. skal egne seg i 5G-applikasjoner.

Kioxia Europe GmbH (tidligere Toshiba Memory Europe) melder nå at de har satt i gang prøveproduksjon av innvevde minneenheter av typen Universal Flash Storage (UFS) Ver. 3.1. 

Universal Flash Storage (UFS) er et varemerke og produktkategori for en type innvevde minneprodukter som er bygget etter JEDEC UFS standardspesifikasjon. 

Den nye linjen skal være velegnet for mobilapplikasjoner, inkludert 5G nettverk, som krever høy ytelse og lavt strømforbruk, og anvender Kioxias egen BiCS FLASH 3D flashminneteknologi, og skal leveres i 128GB, 256GB, 512GB, og 1TB størrelser. Det er den 256GB versjonen som nå er i prøveproduksjon.

De nye komponentene integrerer BiCS FLASH 3D flashminne og en kontroller i en JEDEC-standard 11,5mm x 13,0mm pakke. Kontrolleren utfører feilkorrigering, slitasjeutjevning, oversetting av logisk- til fysisk adresse, og håndtering av dårlige blokker.

Minnetypen skal gjøre det mulig for neste generasjon mobilenheter å utnytte fordelene med 5G fullt ut, ved å muliggjøre raskere nedlasting og redusert forsinkelse.