Nordic støtter Amazon Common Software - Elektronikknett
NS_Amazon_ACS

Nordic støtter Amazon Common Software

Nordic Semiconductor melder i dag at de samarbeider med Amazon Common Software (ACS) for å få fart på utviklingen av smarthus- og andre trådløse produkter.

ACS gir et enkelt, enhetlig API-integrasjonslag for flere Amazon SDKer (Software Development Kit). Dette inkluderer å tilby komponenter som er forhåndsvaliderte og minneoptimaliserte for vanlige smarthusproduktfunksjoner.

I følge Amazon er ACS designet for å være til nytte for alle utviklere som bygger produkter som bruker Amazon-enhetens SDK’er ved å gi dem muligheten til å bruke forhåndsbygde dog forhåndsvaliderte programvarekomponenter. Dette forenkler integrasjonen av Amazon Device SDK’er og bidrar til å redusere både utvikling og vedlikeholdskostnader.

Nordic Semiconductor har til hensikt å tilby og vedlikeholde et «Device Porting Kit» (DPK) for sine trådløse brikker som gjør det enkelt å integrere dem i ACS som en av referanseplattformene. De første DPK’ene vil være basert på Bluetooth LE, med andre trådløse teknologier som skal følges i fremtiden.

– Vi er glade for at Amazon anerkjenner verdien som Nordic Semiconductor tilfører gjennom våre trådløse brikker og omfattende kundegrunnlag, sier Kjetil Holstad, direktør for product management i Nordic Semiconductor. – Våre markedsledende nRF52-serie og de nylig lanserte Bluetooth LE-komponentene i nRF53-serien tilbyr alle veldig lavt strømforbruk, fantastisk sikkerhet og stor innebygget minne som gjør dem perfekte for den typen smarte hjemmeprodukter som Amazon ser for seg i deres ACS-initiativ. Vi ser frem til å samarbeide med Amazon og utstyrsprodusentene som bruker tjenestene deres.

Kommentarer