Glissent på EW

Messen Embedded World 2020 i Nürnberg bærer preg av at mange har holdt seg unna av frykt for virus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er langt i fra folketomt på Embedded World 2020, men det henger en underlig atmosfære over de gjenværende utstillerne.

Covid-19 har skremt mange utstillere – blant dem de største halvlederprodusentene og distributørene – fra å reise til Nürnberg og utsette seg for potensiell smitte, da hovedsakelig fra – og mellom – asiatiske besøkende.

Mange har valgt å bære de røde klistremerkene som forteller at man heller tar et smil enn et håndtrykk. Dispensere med desinfiserende væske er satt ut med jevne mellomrom. Skulle du komme til å hoste her, vil det fort danne seg en folketom buffersone rundt deg.

Arrangøren har vært sparsom med opplysninger om hvor mange utstillere som har trukket seg, men det må være flere enn de 80-100 som internasjonale medier har fortalt om. En hel hall er tømt, uten at man har maktet å fylle opp de resterende.

Store områder er erstattet av sittegrupper, pynt, kunstige vegger og palmer (!) for å dempe inntrykket av tomrom.

Flere steder kommer man forbi ”spøkelsesboder”;  folketomme, ferdigbygde stands som bærer preg av at utstilleren har trukket seg i aller siste liten.

Antall besøkende er slett ikke så verst, tatt i betraktning at mange av de største trekkplastrene, inkludert deres samarbeidspartnere som skulle demonstrere hundrevis av ulike applikasjoner, er borte. Men noen trengsel har det ikke vært, verken første eller andre dag av messen.

Enkelte utstillere vi snakket med, var åpenbart skuffet og nesten litt apatisk overfor situasjonen. Andre igjen var etter forholdene fornøyde, ettersom de hadde sitt publikum på plass. Virusfrykten har også gjort det lettere for en del mindre kjente utstillere å få sin plass i lyset. Sånn sett er det ikke helt mørkt, for å fortsette analogien.

Vi kommer tilbake etter hvert med produktnyheter på nett og i bladet.

Spøkelses-stands: Mange utstillere hoppet av i siste liten.

 

Uvant romslig i utstillingshallene.

 

Ikke akkurat trengsel ved inngangen.

 

Blant lyspunktene var god aktivitet på standen til Nordic Semiconductor.
Powered by Labrador CMS