Frafall på Embedded World - Elektronikknett
2009_embedded_4171-.JPG

Frafall på Embedded World

Messearrangøren fastholder at Embedded World 2020 vil gå som planlagt. Men flere utstillere har meldt avbud i dag.

På grunn av frykten for corona-viruset har det vært spekulert i om den store elektronikkmessen Embedded World i Nürnberg, Tyskland ville bli avlyst, ikke minst etter at verdens største mobilmesse, MWC i Barcelona, ble strøket fra kalenderen. 

I går gikk arrangøren ut og bekreftet at de kjører som planlagt.

Men i går varslet også STMicroelectronics som den første av de "store" at de vil holde seg unna Embedded World. Senere meldte Microchip at de av hensyn til sine ansattes helse vil avlyse sin tilstedeværelse.

I morges fikk vi vite at Renesas blir fraværende.

I løpet av dagen har vi fått melding om kansellering av flere av våre møter på EW 2020, blant annet fra Cypress og Windbond, av samme årsak.

Mange utstillere sitter nå på gjerdet for å ta en beslutning om deltagelse. Selv om mange nok mener frykten for virussmitte er overdreven, skal man ikke se bort fra at flere dropper messen "for sikkerhets skyld".

Embedded World har også en stor konferansedel, men foreløpig er det bare STMicroelctronics og noen kinesiske foredragsholdere som har meldt avbud. 

Dersom flere skulle følge på, er det imidlertid fare for at snøballen begynner å rulle. Mest sannsynlig vil ikke arrangøren avlyse, men utstillingen og konferansen kan bli noe amputert. Vi kommer tilbake med mer etterhvert som vi får vite.

Kommentarer