Yara Marine lanserer nytt program for oppstartsvirksomheter - Elektronikknett
zero-emission-feeder
Illustrasjon: Kongsberg/Yara

Yara Marine lanserer nytt program for oppstartsvirksomheter

Yara Marine Technologies starter et akseleratorprogram, Yara Marine X, gjennom en konkurranse som skal resultere i teknologi og løsninger for en grønnere maritim industri.

– Vårt misjon er å dyrke neste generasjon av bærekraftig havteknologi, sier Yara Marine-sjef Thomas Koniordos. – Med dette nye programmet søker vi å posisjonere Yara Marine i det globale oppstartsdomenet mens vi utvikler nye muligheter for selskapet. Det langsiktige målet for programmet er å integrere nye ideer i Yara Marines virksomhet.

Konkurransen er lagt opp til å tiltrekke modne nyetableringer som leter etter partnere og investorer. – Vi vil rekruttere unge selskaper eller fagpersoner med fokus på bærekraft og grønne løsninger innen fartøyoperasjoner, sier YMT Strategy Business Development Manager Thomas Gabestad. – Kandidater må ha tilknytning til det vi gjør for å forbedre oss som helhet og hjelpe oss med å bygge videre på vår sterke merke.

Vinneren vil delta i en bootcamp over to uker, etterfulgt av seks måneder i et skreddersydd akseleratorprogram. Programmet inkluderer kontorlokaler, et tilskudd på 10 000 dollar, potensiell investering i senere stadium fra Yara Marine og tilgang til selskapets mentorer, nettverk og fasiliteter. Pilot- og distribusjonsmuligheter med Yara Marine-kunder, leverandører og nettverk er en del av den langsiktige planen.

Gabestad sier at målkilder inkluderer hav- og maritime klynger, inkubatorer, universiteter, ulike maritime programmer og de globale oppstartsmediene. Viktige markeder for den nye teknologien vil være Asia, Amerika og Europa. – Vinneren får plass i vårt hovedkvarter i Oslo, sier han.

Det åpnes for søknader i dag tirsdag 1. september på yaramarinex.com og slutter 11. oktober 2020. Vinneren blir kunngjort 4. november.

Kommentarer