Multi-tap ToF-sensor for 3D maskinsyn - Elektronikknett
hydra-transparent

Multi-tap ToF-sensor for 3D maskinsyn

Teledyne e2v lanserer en ny, høyoppløsnings ToF sensor for neste generasjon 3D maskinsynsystemer innen robotikk, logistikk og automatiske kjøretøy.

Teledyne e2v, et selskap i Teledyne Technologies gruppen, lanserer nå Hydra3D, som er deres nye CMOS-baserte ToF (Time-of-Flight) bildesensor, skreddersydd for 3D deteksjon og avstandsmåling.

Sensoren skal være egnet for nye industrielle applikasjoner, slik som maskinsynstyrt robotikk, logistikk og automatisk styrte kjøretøy. Den høye oppløsningen og fleksible konfigurasjonen av Hydra3D, kombinert med innebygd HDR, skal også gjøre den egnet for utendørs applikasjoner som overvåking, ITS, bygningskonstruksjon og droner, for å nevne noe.

Den har en 10 µm pikselteknologi med tre utlesningsområder («multi-tap»), designet med Teledyne e2vs egenutviklede CMOS prosess, produsert av Tower Semiconductor.

Med en oppløsning på 832 x 600 piksler, kan produktet tilby svært raske overføringstider (fra 20 ns), samt god demoduleringskontrast og følsomhet.

Hydra3D kommer med et evalueringssett (Hydra3D EK). Settet inneholder en kompakt modul kalibrert i 2/3-tommer optisk format. To versjoner vil være tilgjengelig, for bruk av Time-of-Flight prinsippet ved korte avstander (opp til 5 meter) eller mellomdistanser (opp til 10 meter) og med et synsfelt på 60° x 45° eller et synsfelt på 40° x 30°. I tillegg er det utviklet flere proprietære modelleringsverktøy som vil være tilgjengelige for kundene.