Inventas-ansatte kjøper seg ut av CGI Norge - Elektronikknett
Ove-pryde-pettersen
Ove Pryde Pettersen, daglig leder i Inventas, har kjøpt ut selskapet fra CGI Norge AS sammen med 2 av 3 øvrige ansatte.

Inventas-ansatte kjøper seg ut av CGI Norge

20. august kjøpte de ansatte i Inventas samtlige aksjer i selskapet fra CGI Norge AS, og selskapet fortsetter nå sin videre utvikling som et selvstendig selskap på norske hender.

Inventas som arbeider med industriell produktutvikling, har siden 2019 vært heleid av kanadiske CGI.

CGI har tilført Inventas et solid internasjonalt kontaktnettverk og bidratt til å bygge videre på Inventas sine ambisjoner om å tilby utviklingstjenester i grensesnittet mellom det fysiske og det digitale. Når ansatte nå tar over selskapet, er det med ambisjon om å fortsette det gode samarbeidet mellom selskapene, heter det i meldingen som gikk ut mandag kveld. 

Skal ansette flere
Inventas har vært i en rivende utvikling de siste årene, og består i dag av 120 spesialister innen design, produktutvikling og innvevd systemutvikling.

I 2019 fusjonerte selskapet med Bitvis AS i Asker, et av Norges ledende selskaper innen innvevd pogramvare og FPGA, og Itch Design AS i Oslo, et designbyrå spesialisert innen digitale brukeropplevelser. 

Selskapet er nå i ferd med å ansette flere medarbeidere over hele landet.

2 av 3 blir aksjonærer
Muligheten for å kjøpe selskapet ble svært positivt mottatt hos de ansatte, og mer enn to av tre går nå inn som aksjonærer i selskapet.

– At så mange velger å kjøpe aksjer er veldig positivt for oss. Spesielt er det gledelig med så stor deltagelse i en tid med stor turbulens i markedet og usikkerheten rundt Covid-19. Jeg er overbevist om at medeierskap er en sterk motivasjonsfaktor for mange og at det skaper større engasjement, sier daglig leder i Inventas, Ove Pryde Pettersen

Kommentarer