Forlenger sensornettverk opp til 100 m - Elektronikknett
Maxim DS28E18_PR_Graphic web

Forlenger sensornettverk opp til 100 m

Maxim Integrated utnytter 1-Wire protokoll for å redusere kompleksiteten og spare kostnader for å bygge nettverk av fjerntilkoblede I²C- og SPI-sensorer.

Designere som utvider forbindelser til eksterne sensornettverk, kan nå redusere kompleksiteten og kostnadene til bransjens laveste nivåer med DS28E18 «1-Wire-to-I2C/SPI Bridge», hevder Maxim Integrated Products, Inc.

Ved å utnytte Maxim Integrateds 1-Wire-protokoll til grensesnitt med I2C og SPI-kompatible sensorer, skal redusere DS28E18 kompleksiteten ved å koble til enheter som bare bruker to ledninger, sammenlignet med konkurrerende løsninger som krever fire ledninger for I2C eller seks for SPI.

I dag bruker de fleste designere serielle grensesnitt for å koble til eksterne sensorer i industrielle og fjernovervåkingsapplikasjoner. Imidlertid er de mest populære protokollene kostbare og kompliserte fordi de krever opptil fem eksterne svitsjeforlengere for å nå enheter på avstander opp til 100 meter. I tillegg krever noen av de grensesnittene som er distribuert i dag 6 ledninger for å koble flere sensorer til en vertsmikrokontroller.

DS28E18 gjør det mulig å overføre både strøm og kommunikasjon på en enkelt ledning, ved å bruke Maxim Integrateds 1-Wire-protokoll for å koble til I2C eller SPI perifere enheter over 100 meter med bare to ledninger. Løsningen eliminerer opptil fem forlenger- og svitsje-ICer, noe som reduserer tilkoblingskostnadene og programvarekompleksiteten betydelig. I tillegg trengs det bare én programmerbar I/O-port fra vertsmikrokontrolleren for å betjene et nettverk med 10 til 20 noder.