Konserndirektør i SINTEF, Morten Dalsmo, på scenen under lanseringen av Oslo Science City. Bilde: SINTEF / Biringvad

Etablerer «forskningsby»

Fredag ble Norges første innovasjonsdistrikt, Oslo Science City, lansert for offentligheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

København har Copenhagen Science City, London har Knowledge Quarter og Boston har Kendall Square. Fredag ble Norges første innovasjonsdistrikt, Oslo Science City, satt på kartet, bokstavelig talt.

Oslo Science City strekker seg geografisk fra Majorstuen via Marienlyst og Blindern til Gaustad og Ullevål stadion, samt Campus Radiumhospitalet. På dette området vil det befinne seg 30.000 studenter og 7500 forskere, landets beste universitet, universitetssykehus, forskningsinstitutter i verdensklasse samt over 300 bedrifter.

Dette er Norges mest kunnskapstette område, med et stort potensial for innovasjon og nye arbeidsplasser innen teknologi, helse, livsvitenskap, digitalisering, energi, mobilitet, klima, miljø og bærekraftige løsninger.

– Mange byer har etablert innovasjonsdistrikter for å stimulere samspillet mellom akademia og næringslivet. Og da utvikles fremragende forskning og det utvikles tusenvis av arbeidsplasser, innledet Christine Wergeland Sørbye, som skal lede dette unike partnerskapet mellom noen av Norges ledende kunnskapsinstitusjoner, næringsliv og Oslo kommune.

Ambisjonen er at Oslo Science City skal utvikles fra å være Norges mest kunnskapstette område til å bli et verdensledende innovasjonsdistrikt.

– Vi trenger at det satses helhjertet på forskning og utdanning slik at det grønne og digitale skiftet ikke bare skjer, men skyver Norge tilbake på pallen over land som på bærekraftig vis bygger kompetanse, sa SINTEFs konserndirektør, Morten Dalsmo til statsminister Erna Solberg under lanseringen av Oslo Science City.

Abelias «Omstillingsbarometer 2020» viser at Norge er svekket på flere sentrale områder for omstilling, deriblant spisskompetanse, teknologikompetanse, omfang av IKT-sektoren og kunnskapssamarbeid.  Morten Dalsmo oppfordret på denne bakgrunnen statsministeren til å legge til rette for gode rammebetingelser slik at kunnskapsbygging og næringsrettet forskning gir Norge mer innovasjon.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS