Distribusjonsmarkedet preget av Covid-19

DMASS rapporterer en omsetningsnedgang på 20,7 prosent for halvledersalget fra distributører i 2. kvartal 2020. Covid-19 har preget resultatene i hele Europa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det som fremdeles var en blanding av markeds- og pandemidrevet usikkerhet i 1. kvartal, viste seg å være en reell. I følge DMASS Ltd. falt salget i det europeiske markedet for halvlederdistribusjon med 20,7% til 1,82 milliarder euro.

– Som fryktet i første 1. kvartal, traff COVID-19-pandemien og dens økonomiske påvirkning, som startet over hele Europa i februar og mars, elektronikkindustrien med full styrke i andre kvartal. Produksjonsstans, økonomiske usikkerheter blant forbrukere og selskaper og mangel på synlighet i forsyningskjeden, fikk mange kunder til å sette på bremsen. Dette førte også til mye «pushout» på eksisterende ordrer. Ironisk nok kunne det vært verre, og vi vet ikke helt hva som kommer til oss i andre halvår av 2020, sier Georg Steinberger, styreleder i DMASS.

 

For passive komponenter så det dystert ut andre kvartal.

På land eller regionalt nivå var situasjonen like dårlig over hele linjen, og store regioner og markeder endte med en tosifret nedgang (unntatt Irland, Nederland, Østerrike og Russland): Tyskland gikk ned med 21,6% til 528 millioner euro, Italia endte på -19,3% og 161 millioner euro, Frankrike på -21,4% og 121 millioner euro, Storbritannia på -23,6% og 119 millioner euro, Øst-Europa med svimlende -30,6% og 279 millioner euro og Norden på -33,2 % og 138 millioner euro.

Heller ingen positive nyheter på produktsiden, bortsett fra at mer designorienterte og eksklusive produkter falt mindre enn standardprodukter. Av de største produktgruppene gikk Standard diskrete komponenter ned med 31,4% til 87 millioner euro, diskrete kraftkomponenter med 23,5% til 196 millioner euro, opto med «bare» 17,1% til 164 millioner euro, analog med 22% til 534 millioner Euro, minner med 32,4% til 141 millioner, MOS mikro med 15,3% til 383 millioner euro, programmerbar logikk med 12,8% til 128 millioner euro, standard logikk med 18,2% til 27 millioner euro og til slutt annen logikk med 14,5% til 112 millioner euro.

– Foruten Covid-19 ser du også noen spesialeffekter av produktkategorier som sakte forverres - antagelig arvteknologier som SRAMs og EEPROMs - eller forsvinner fra distribusjon som en effekt av at leverandører tar noen forretninger direkte, som digitale signalprosessorer (DSPs) . Men ingen av dem har stor innvirkning på totalen. At standardprodukter lider mer enn dyre spesialiteter, er imidlertid rart, da den økonomiske risikoen på kundesiden er ganske lav. Vi vil se hvordan denne pushbacken på standardprodukter utvikler seg når markedet snur, sier Georg Steinberger.

DMASS Ltd. rapporterer kun statistikk for konnektorer, passive komponenter, elektromekaniske komponenter og strømforsyninger (IPE).

Powered by Labrador CMS