Utfordring: Lag løsninger mot pandemi i utviklingsland - Elektronikknett
covid19detectprotect
Illustrasjon: covid19detectprotect.org

Utfordring: Lag løsninger mot pandemi i utviklingsland

I samarbeid med FNs utviklingsprogram (UNDP), leder Hackster.io et forsøk på å få frem rimelige løsninger for å oppdage og beskytte mot virus i utviklingsregioner.

Avnets nettsamfunn Hackster.io, går sammen med FNs utviklingsprogram (UNDP) og 12 ledende teknologiselskaper for å støtte utviklingsland i kjølvannet av coronavirus-pandemien. «COVID-19 Detect and Protect Challenge» lanseres i dag, og utfordrer utviklere til å designe rimelige og lett distribuerbar programvare, maskinvare og tjenester som bidrar til å oppdage og forebygge COVID-19 i noen av verdens mest sårbare områder.

– Gjennom denne utfordringen går nettsamfunnet vårt i Hackster, UNDP og Avnets teknologipartnere sammen for å tilby innovative, livreddende teknologiløsninger i noen av verdens mest sårbare områder, sier Bill Amelio, administrerende direktør, Avnet.

COVID-19 Detect and Protect Challenge tar sikte på å realisere ti rimelige og lettproduserte maskinvareløsninger for å styrke deteksjons- og forebyggingsarbeidet i utviklingsland, og minimere belastningen på helsevesenet. Prosjekter blir vurdert av Hackster og UNDP, som også vil samarbeide med hver skaper for å distribuere prosjektene sine til der det trengs mest.

Avnet vil gi støtte i form av bedriftskonsulenter og tilgang til ingeniør-, design- og produksjonsressurser. I tillegg har Hackster fått støtte fra partnere inkludert Amazon Web Services, Arduino, Arm, Edge Impulse, Google, Microsoft, Nordic Semiconductor, Nvidia, NXP, Soracom og The Things Industries, som hver vil bidra med sponsing , premier og maskinvare og/eller designstøtte for et utvalg av innleverte prosjekter.

Innsendte bidrag vil bli evaluert løpende gjennom sommeren 2020. UNDP velger ut de ti beste oppfinnelsene, der skaperne vil motta global anerkjennelse og økonomiske priser for deres bidrag til samfunnet og menneskeheten.

For mer informasjon og registrering, gå til https://www.covid19detectprotect.org/

Kommentarer