Siva-prisen 2020 får fokus på grønn omstilling - Elektronikknett
sivaprisen 2019
Siva-prisen 2020 skal deles ut og nå er det fokus på vekst gjennom grønn omstilling. Bildet er fra prisutdelingen i fjor da Hallingplast vant. (foto: SIVA).

Siva-prisen 2020 får fokus på grønn omstilling

Formålet med Siva-prisen 2020 er å løfte fram en virksomhet som har fått til vekst gjennom grønn omstilling. Inntil 4. mai kan du stemme på bedrifter som du mener fortjener å vinne prisen på 250 tusen kroner.

Innovasjon må til for å møte miljøutfordringene og målene som er satt nasjonalt og internasjonalt. Miljøriktige løsninger som samtidig er forretningsmessig bærekraftige vil bidra til å bringe verden nærmere klimanøytralitet uten at det forringer verdiskapning. Formålet med Siva-prisen 2020 å løfte fram en virksomhet som har fått til vekst gjennom grønn omstilling.

Prisen er på 250.000 kroner og går til den virksomheten som utmerker seg på følgende kriterier:

  • Utvikler innovative produkter, tjenester, produksjonsmetoder, prosesser og løsninger som bidrar til grønn omstilling og vekst
  • Har bygd kultur for samhandling og kunnskapsdeling
    • mellom bransjer
    • på tvers av geografi
    • på tvers av tankesett
  • Har bidratt til fremvekst av fremtidsrettede næringer

Kåring
Etter seleksjon basert på ovennevnte kriterier går fem nominerte virksomheter videre til finalen. Vinneren kåres gjennom en åpen avstemning på web og av en fagjury.

Femte gang
I år skal Siva-prisen deles ut for femte gang. NCE Maritime Clean Tech vant i 2016, Oslo Cancer Cluster Incubator i 2017, Brødrene Aa i 2018 og Hallingplast i 2019. Vinnerne sier de har opplevd det som inspirerende å bli nominert, være med i utvelgelsesprosessen og, selvfølgelig å vinne prisen.

Mange bedrifter og organisasjoner har kommet langt i arbeidet med å tilby produkter, tjenester og løsninger som svarer opp på miljøutfordringene vi står overfor – og Siva ønsker å få nominert så mange av disse som mulig til Siva-prisen 2020.

Avstemningen er åpen til 4. mai og her kan du stemme.

Kommentarer