Samarbeider for global kommersialisering av 5G - Elektronikknett
Xiinx Versal
Versal «adaptive compute acceleration platform» (ACAP) fra Xilinx, skal hjelpe Samsungs kommersialisering av 5G.

Samarbeider for global kommersialisering av 5G

Xilinx og Samsung har inngått et samarbeid der Samsung skal benytte Xilinx Versal «adaptive compute acceleration»-platform (ACAP) for kommersiell 5G globalt.

– Samsung har jobbet tett med Xilinx og banet vei for å åpne opp en ny epoke i 5G, sier Jaeho Jeon, konserndirektør og leder for FoU, Networks, Samsung Electronics. – Ved ta et skritt videre gjennom å bruke Xilinxs nye plattform i løsningene våre, forventer vi å øke 5G-ytelsen og øke vår lederstilling i det globale markedet.

Versal ACAP, en høyintegrert, flerkjerne, heterogen databehandlingsplattform skal opererer i hjertet av 5G for å utføre den kompliserte signalbehandlingen i sanntid, inkludert stråleformingsteknikkene som brukes for å øke nettverkskapasiteten.

5G krever retningsstyrt signalstråling (Beamforming), noe som gjør at flere datastrømmer kan overføres samtidig til flere brukere som bruker samme spektrum. Dette er en av grunnene til den vesentlig større kapasiteten i 5G-nettverket. Beamforming-teknologi krever imidlertid betydelig beregningskapasitet og avansert høyhastighets-tilkobling – on-chip og off-chip – for å oppfylle kravene til lav forsinkelse. I tillegg til dette, fører forskjellige partisjonskrav og algoritmeimplementeringer til et bredt spekter når det gjelder prosesseringsytelse og datapresisjon. Derfor er det utfordrende for tradisjonelle FPGAer å oppfylle dette kravet og samtidig oppfylle termiske krav og krav til systemstørrelse.

AI-motorene, som er en del av Versal AI Core-serien, består av en «flislagt» matrise av vektorprosessorer, noe som gjør dem ideelle for implementering av nødvendige matematiske funksjoner med høy databehandlingstetthet, avansert tilkobling, samt muligheten til å omprogrammeres og rekonfigureres selv etter distribusjon og installasjon, heter det i en melding fra Xilinx.

De første Versal ACAP-enhetene har blitt sendt til utvalge kunder og vil generelt være tilgjengelige i fjerde kvartal 2020.

Kommentarer