Ny bok om robotvirksomhetene i Danmark

Danmark står sterkt i markedet for roboter og -utstyr. Spesielt innen samarbeidende roboter. Nå kommer det en bok på engelsk og dansk som beskriver hvordan «robotklyngen» ble til. Det kan vel kalles en suksesshistorie.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

For øyeblikket står 300+ selskaper i den danske robotklyngen for alvorlige utfordringer - akkurat som alle andre bransjer under den verdensomspennende koronaviruskrisen. Men når verden åpnes igjen, og den uunngåelige lavkonjunkturen er over, vil robotindustrien være i en enda sterkere posisjon. Påstanden er basert på tidligere erfaringer:

– Rett etter finanskrisen i 2008 så vi en økende etterspørsel etter særlig fleksibel robotteknologi som ville gjøre det mulig for produsentene å skreddersy produksjonen til etterspørselssvingninger. Hvis vi sammenligner det med dagens situasjon, kan vi forvente at danske robotprodusenter vil tjene på lockdown. I årene etter finanskrisen steg robotutsalget i Danmark, sier Carsten Steno, en av forfatterne av den nye boken: Danmark – et kraftsenter for robotikk og automatisering (Original tittel: Denmark – a Powerhouse for Robotics and Automation).

Carsten Steno er en erfaren forretningsjournalist i Danmark. Som medforfatter har han slått seg sammen med Malene Grouleff, foreleser og PR-strateg med en dyptgående kunnskap om den danske robotindustrien.

– Alle automatiserte bedrifter i Danmark vil dra fordel av robotene som er utviklet av de danske robotklyngeselskapene – roboter som samsvarer med behovene for produksjonsfleksibilitet og tilpasningsevne for danske små-og mellomstore bedrifter. Slike roboter vil garantere at produksjonsindustrien vil klare seg gjennom etterskjelvene av koronavirusutbruddet på best mulig måte, heter det i en pressemeldig fra forfatterne. Et aktuelt eksempel på dette er de 20 plastprodusentene som har kunngjort at de er i stand til å bidra til den økte etterspørselen etter personlig verneutstyr (PPE) for helsevesenet under pandemien - ikke minst fordi deres produksjon er svært automatisert, påpeker Malene Grouleff.

Boken beskriver hvordan kreativitet, krevende kunder, anvendt forskning og de spesielle nettverksferdighetene til danske produsenter har etablert på mindre enn 10 år en bransje som – med sine underleverandører – omsetter for 30 milliarder danske kroner, sysselsetter 18 000 mennesker og omfatter mer enn 300 produksjonsselskaper. Den danske robotklyngen er anerkjent ikke bare i Danmark, men over hele verden.

Denne boken er den mest omfattende beskrivelsen av den danske robotindustrien til nå, hevdes det. Forhåndsalget er mer enn 2200 eksemplarer. Den er også tilgjengelig som ebok.

Er du interessert, finner du den her (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS