Utvikling av industrielle nettverksløsninger - Elektronikknett
REN0852_RX72M_INS_web

Utvikling av industrielle nettverksløsninger

Nytt utviklingssett støtter de viktigste protokollene for utstyr i industrielle nettverk – skal redusere utviklingstiden betydelig. 

Renesas Electronics Corporation melder i dag at de har utviklet en løsning som skal gjøre det lettere å utvikle industrielt slaveutstyr med bruk av de 32-bit industrielle Ethernet mikrokontrollerne i RX72M-gruppen.

Den nye løsningen, kalt RX72M Industrial Network Solution, inkluderer et evalueringskort, et operativsystem, middelvare, og eksempelprogram som støtter omkring 70 prosent av kommunikasjonsprotokollene som brukes i industrielle nettverksapplikasjoner.

Dette skal gjøre brukerne i stand til å umiddelbart sette i gang med utvikling av slaveenheter for industrien, slik som motorstyringsblokker for kompakte industriroboter, PLS- (programmerbar logisk styring) enheter, og fjernstyrte I/O-systemer.

Eksempelprogramvaren omfatter EtherCAT, PROFINET RT, Ethernet/IP, Modbus TCP og OPC UA som industrielt Ethernet-programvare, og PROFIBUS DP, Modbus, RTU/ASCII, CAN open og DeviceNet som kommunikasjonsprogramvare for feltbusser.

Renesas har foreløpig bekreftet samsvarstesting for de tre største protokollene – EtherCAT, PROFINET RT og Ethernet/IP – som representerer det globale industrielle Ethernet-markedet. Dette skal gjøre utviklerne i stand til å redusere den totale utviklingstiden – inkludert utviklings-, evaluerings- og verifikasjonssteg – med så mye som seks måneder, hevder selskapet.