Tar tyngre løft - Elektronikknett
UR16e-1

Tar tyngre løft

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Den nye samarbeidende roboten, eller coboten, UR16e, har som navnet antyder, en nyttelastkapasitet på 16 kg. Og roboten er tilgjengelig allerede nå, melder produsenten.

UR16e kombinerer høy nyttelast med en rekkevidde på 900 mm og stillingsrepeterbarhet på +/- 0,05 mm, noe som gjør den ideell til å automatisere oppgaver som tung materialhåndtering, håndtering av tunge deler og maskinbetjening. 

UR16e er utviklet på URs e-Series-plattform og har følgende egenskaper:

  • Rask og friksjonsfri å anbringe, enkel å programmere og tar liten plass
    Enkel programmering og integrering. Som alle URs samarbeidende roboter kan UR16e pakkes ut, monteres og programmeres til å utføre en oppgave i løpet av mindre enn en time, i følge Universal Robots. Den tar liten plass og har en rekkevidde på 900 mm. 
  • Tar tak i ergonomiske utfordringer
    Med en nyttelast på 16 kg eliminerer UR16e ergonomiske og produktivitetsmessige utfordringer i forbindelse med løfting og flytting av tunge deler og produkter. Den senker kostnadene og reduserer nedetiden.  
  • Ideell for tung materialhåndtering og maskinbetjening
    Den skal være ideell for å automatisere høy nyttelast og CNC-maskinbetjeningsprogrammer, deriblant håndtering av flere deler, uten at det går utover presisjonen.

Som med URs øvrige samarbeidende roboter fra e-Series, UR3e, UR5e og UR10e, har UR16e innebygde kraftfølere, 17 konfigurerbare sikkerhetsfunksjoner, blant annet stoppetiden og bremselengde som kan tilpasses, og en intuitiv programmeringsflyt. Den oppfyller også de mest krevende forskriftene og sikkerhetsstandardene for uhindret menneske-robot-samarbeid,inkludert EN ISO 13849-1, PLd, Kategori 3, og hele EN ISO 10218-1.

UR16e-coboten vil bli vist frem live for første gang på denne ukens China International Industri Fair, som finner sted i Shanghai (17. til 21. september 2019), etterfulgt av Pack Expo i Las Vegas neste uke (23. til 25. september 2019) . 

Kommentarer