Sterkere AI- og robotfokus

MathWorks lanserte i forrige uke versjon 2019b – med en rekke nye funksjoner – i MATLAB and Simulink.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Blant annet støtte for kunstig intelligens (AI), dyp læring, og for bilindustrien.

I tillegg introduserer versjon 2019b – R2019b – nye produkter for støtte til robotikk, nye treningsressurser for hendelsesbasert modellering, smat andre oppdateringer og bugfiksing i MATLAB- og Simulink familiene.

En av nyhetene i MATLAB er Live Editor Tasks, som skal gjøre brukerne i stand til å utforske parametre, forhåndsprosessere data og generere MATLAB-kode som blir del av det ferdige skriptet, på en intuitiv måte. Det betyr blant annet at brukerne kan fokusere på oppgaven fremfor syntaks- eller kompleks kode, og kjøre generert kode automatisk, for rask iterasjon av parametre gjennom visualisering.

Simulink på sin side har nå fått Simulink Toolstrip, som skal hjelpe brukerne med å få tilgang til og oppdage muligheter ettersom de trengs. I Simulink Toolstrip er tabs arrangert i henhold til arbeidsflyten, og sortert etter hvor mye de blir brukt. 

R2019b har en “Deep Learning Toolbox” som bygger på de fleksible treningssløyfer og nettverk som ble introdusert tidligere i år. Nye muligheter skkal sette brukerne i stand til å trene avanserte nettverksarkitekturer ved bruk av kundespesifiserte sløyfer, automatisk differensiering, delte vekter og kundespesifiserte tapsfunksjoner.

I tillegg kan brukerne nå bygge generative adversarielle nettverk (GAN), siamesiske nettverk, variosjonelle autokodere og attensjonsnettverk. Deep Learning Toolbox kan nå også eksportere til nettverk i ONNX format som kombinerer CNN og LSTM lag og nettverk som inkluderer 3D CNN lag.

Powered by Labrador CMS