Starter bygging av datasenter i Enebakk - Elektronikknett
Green Mountain foto_Knut Bry
Foto: Green Mountain/Knut Bry

Starter bygging av datasenter i Enebakk

Green Mountain starter i dag bygging av sitt nye datasenterområde i Enebakk utenfor Oslo. Dette blir Green Mountains tredje datasenterlokasjon, i tillegg til det underjordiske anlegget utenfor Stavanger og anlegget på Rjukan, Telemark.

Området ligger ca. 20 km fra Oslo sentrum og har en perfekt beliggenhet når det gjelder strømforsyning, infrastruktur og fiber.
– For å støtte vekststrategien vår har vi lenge vurdert en utvidelse i denne delen av Norge. En av våre største eksisterende kunder ba oss spesifikt om å bygge i hovedstadsområdet, så vår første bygning på dette stedet er forbeholdt denne kunden, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland. Green Mountain har opsjon på å ekspandere på området og vil gradvis utvide med flere bygninger på anlegget. – Vi har allerede mottatt flere kundeforespørsler, både nasjonale og internasjonale, så det er sannsynlig at et samlokaliseringsdatasenter vil være neste trinn i utvidelsen, forklarer Gyland.

De siste 12 månedene har Green Mountain investert nærmere 400 millioner kroner i utvidelser på lokasjonene i Stavanger og Rjukan, og nå er en ytterlig investering på 420 millioner en realitet.

Den nye lederen for Oslo-datasenteret er ansatt og setter snart i gang prosessen med å rekruttere teknisk stab. Når den første datasenterbygningen er i drift, vil anslagsvis 40 personer ha fast ansettelse på stedet. Ordføreren i Enebakk kommune, Øystein Slette, ønsker etableringen av Green Mountain velkommen: – Vi synes det er gledelig at Green Mountain ønsker å etablere datasenter her i Enebakk. Det er en spennende bransje som representerer en del av den nye industrien i det «grønne skiftet». Enebakk har en perfekt plassering for de som vil etablere seg nær Oslo og vi ser at dette også vil få positive ringvirkninger for lokalsamfunnet her.

Kommentarer