Sensonor med enda mer nøyaktig IMU - Elektronikknett
Sensonor STIM318-side

Sensonor med enda mer nøyaktig IMU

Den nye STIM318 treghetsmålingsenheten (Inertial Measurement Unit – IMU) fra Sensonor lover kraftig økt akselerometerytelse for å støtte krevende retnings- og navigasjonsapplikasjoner. Ytelsen kan i mange applikasjoner erstatte fiberoptiske gyroer.

Sensonor lover forbedret systemytelse med hensyn til robusthet, pålitelighet, størrelse, vekt, kraft og kostnader, og er designet for bruk i autonom maskinstyring, UAV nyttelast, satellitter, bærbare målinnsamlingssystemer, landnavigasjonssystemer, tårnstabilisering, missilstabilitet og navigasjon, og siktesystemer for bombekastere.

Sensonor STIM318-front De som kjenner STIM300 ser at forskjellen ikke er stor – utenpå.

STIM318 består av 3 svært nøyaktige MEMS-gyroer, 3 akselerometre med høy stabilitet og 3 hellningsmålere. Utviklingen har skjedde i nært samarbeid med en global kunde, som utvikler autonome nyttefarkoster for nøyaktig konturdeteksjon.

Enheten er et ITAR (International Traffic in Arms Regulations)-fritt produkt, og er tilgjengelig i lisensierte og ikke-lisensierte versjoner. Den er også kompatibel med Sensonors STIM300 IMU, og kan gi tilleggsegenskaper til applikasjoner som allerede bruker den eldre versjonen.

Hans Rickard Petersen Sensonor Hans Richard Petersen viser oss at de nye STIM-enhetene er klare for levering.

I tillegg til ytelsesøkningen, kommer STIM318 med en ny Bias Trim Offset (BTO)-funksjon. Dette gjør at brukeren enkelt kan nullstille all forspenning på alle de 9 aksene. Hellningsforskyvning kan lagres i Flash og deretter gjenkalles ved neste systemstart.

I følge Hans Richard Petersen, leder for produktutvikling og markedsføring hos Sensonor, sitter STIM318 allerede i de nye redningshelikoptrene, der oppgaven er å stabiliserer radaren.

– Kundene er ekstremt konservative, så derfor er formfaktoren og farge den samme og navnet er nesten det samme, men med nevnte forbedringer, sier Petersen. – Den er blitt så god at en versjon er gjort lisenspliktig.

Kommentarer