Rask bildesensor - Elektronikknett
ON RX3A0

Rask bildesensor

ON Semiconductor har lansert en bildesensor på 0,3 megapiksler og ultra-lav effekt. Den skal passe spesielt godt for maskinsyn og kunstig intelligens.

Bildesensoren ARX3A0 kan ta opptil 360 bilder per sekund (fps) og har Back-Side Illuminated (BSI) rullende lukkersensor. Med sin lille størrelse, firkantede format og høye bildefrekvens er ARX3A0 spesielt egnet for maskinsyn, kunstig intelligens og AR/VR-applikasjoner, i tillegg til små, ekstra sikkerhetskameraer.

Når det gjelder effekt bruker den mindre enn 19 mW når du tar bilder med 30 fps, og 2,5 mW ved 1 fps.

Kvadratformatet 1/10 gjør at moduler kan lages med lav høyde, mens miniatyrstørrelsen på 3,5 mm bidrar til å maksimere sensorens synsfelt. Den lille størrelsen og det firkantede formatet betyr at ARX3A0 kan brukes i nye applikasjoner der orienteringen ikke er fast, men plassen er begrenset, for eksempel AR/VR-briller for å overvåke brukerens øyebevegelse. Øyebevegelsesdata kan brukes til å justere bildet som sees. Samtidig lokalisering og kartlegging (SLAM) er en annen applikasjon som skal passe.

Den monokrome sensoren er basert på en 560 x 560 aktiv pikselmatrise med ON Semiconductors NIR+-teknologi, og har høy følsomhet ved nær IR-bølgelengder for å gi overlegen ytelse uten lys eller når belysning brukes som ikke kan oppdages av det menneskelige øyet. Avanserte strømstyringsfunksjoner inkluderer muligheten til automatisk å våkne fra en lav strømmodus når du oppdager bevegelse eller lysendringer i scenen. Dette gjør at sensoren kan bli hovedkilden til vekking for et helt kamerasystem.

ARX3A0 er tilgjengelig i både chip scale-kapsling og «reconstructed wafer die». Evalueringskort som kjører på ON Semiconductors PC-baserte DevWare-system og prototypemoduler er også tilgjengelige via ON Semiconductor og autoriserte distributører.

Kommentarer