R&S’ toppmodell dobler båndbredden - Elektronikknett
RogS-RTP_49831

R&S’ toppmodell dobler båndbredden

Det er et år siden Rohde & Schwarz lanserte den høytytende RTP-oscilloskopfamilien. Nå kommer to modeller med større båndbredde, henholdsvis 13 GHz og 16 GHz.

RTP var tidligere tilgjengelig i tre firekanals modeller med 4, 6 og 8 GHz båndbredde. Nå er to modeller lagt til med henholdsvis 13 GHz og 16 GHz. Den høyere båndbredden gjelder imidlertid bare når to kanaler brukes, hvis du bruker alle fire faller den til 8 GHz.

AD-konverteringen kan gjøres med tradisjonelle 8 biter for maksimal samplinghastighet på 40 GS/s med to kanaler. Hvis alle de fire kanalene brukes, blir den halvert til 20 GS/s.

Det er også en modus for digital filtrering som gir 16 biter i amplituden. Men da faller samplingshastigheten til 10 GS/s eller lavere.

Hver kanal har et minne på 50 MSamples som standard, men kan utvides til 1 GSample per kanal som gir 2 GSampler når bare to kanaler brukes.

I tillegg til å øke båndbredden, lanserer Rohde også nye analysefunksjoner. Dette gjelder blant annet raske serielle signaler opp til 16 Gbit/s, så vel som for testing av kommunikasjon med DDR4-minner.

Instrumentene klarer også å måle refleksjon og overføring i tidsdomenet, TDR og TDT, på én signalsti.

I tillegg er det mulig å få tak i 16 digitale kanaler og en to-kanals bølgeformgenerator.

Instrumentene kan alltid oppgraderes. Det gjøres via programvarenøkler eller ny maskinvare avhengig av ønsket funksjon.

Kommentarer