Ny global standard for intelligent belysning - Elektronikknett
Lampe

Ny global standard for intelligent belysning

En ny global standard for intelligent belysning kommer til å framskynde utviklingen av nye intelligente belysningsløsninger. En standardisering gir helt nye muligheter når fremtidens belysning blir basert på IoT og SR-teknologi.

Signify (tidligere Philips Lighting) har jobbet med en standardisering for intelligent belysning basert på SR-teknologi. Dette er et resultat av DiiAs utvidede DALI-standard D41 og noe som kommer til å forenkle framtidens armaturdesign. Standardiseringen er samtidig et stort steg mot at den intelligente belysningen blir alminnelig utbredt, en utvikling som få som ønsker å stå utenfor.

Ifølge Jonas Modigh, Business Development Manager hos Signify Nordic åpner den globale standarden døren til flere fleksible og energieffektive belysningsløsninger.

– Vi har lenge jobbet mot en ny global standard innenfor intelligent belysning. Med den globale standarden tror vi at overgangen til smartere belysningsløsninger vil gå enda raskere, sier Jonas Modigh i en pressemelding.

Kan løse mange utfordringer
Den globale standarden handler ikke om bare om å levere intelligente belysningsmuligheter. Standarden sikrer også en bedre energieffektivitet, mer fleksibilitet og enklere installasjon. Oppkoblede komponenter som armaturer og sensorer kan nå styres trådløst og sikrer høy funksjonalitet.

Teknologiske nyvinninger er på vei
Erik Söderberg som er kommersiell sjef for Signify Nordic, er også positivt innstilt til den globale standarden og de muligheter den gir.

– I løpet av 2019 kommer vi til å ta flere spennende steg og lansere nye funksjoner. Dette gjelder blant annet trådløst styrte LED-forkoblinger og API-løsninger. Akkurat nå er det et utvalg av nye muligheter innen intelligente belysningsløsninger som kommer til å bli standardiserte, sier Erik Söderberg og legger til:
– Det tok nesten 10 år å gjøre LED til en standardløsning innenfor belysning. Mange mener at det kommer til å å gjøre all belysning intelligent mye raskere.

Kommentarer