Ny arkitektur for kunstig intelligens - Elektronikknett
CEVP219A_Image2_NeuPro-s_High_level_block_Diagram_HRES

Ny arkitektur for kunstig intelligens

CEVA lanserer ny prosessorarkitektur for AI inferens, rettet mot kantenheter med ekstra prosesseringsstøtte for kundespesifiserte nevrale nettverksmaskiner.

CEVA, Inc. lever av å lisensiere ut teknologi for trådløs kommunikasjon og smarte sensorteknologier. I dag kunngjør de fra AutoSens i Brussel, Belgia, den nye NeuPro-S, deres andre generasjon  AI prosessorarkitektur for inferencing av dype nevrale nettverk i kantenheter - enheter som opererer helt ute i enden av et nettverk. 

CEVP219A_Image1_Neupro-S-concept-diagram_HRES Konseptbeskrivelse av Neupro-S.

I sammenheng med NeuPro-S introduserte CEVA i dag også CDNN-Invite API, som de kaller industriens første kompilatorteknologi for dype nevrale nettverk, som støtter heterogen ko-prosessering av NeuPro-S kjerner sammen med kundespesifiserte nevrale nettverksmaskiner, i et enhetlig nevrale nettverk med optimalisering av fastvare. 

NeuPro-S skal sammen med  CDNN-Invite API være egnet for alle bildebasertoe enheter med behov for kantprosessering av kunstig intelligens, slik som autonome biler, smarttelefoner, overvåkingskamera, forbrukerkamera og ikke minst økende bruk innen AR/VR hodesett, roboter og industrielle anvendelser.

NeuPro-S skal være designet for å prosessere nevrale nettverk optimalt for segmentering, deteksjon og klassifisering av objekter i video- og bildebehandling i kantenheter, og inkluderer systemtilpassede utvidelser som skal gi betydelig ytelsesforbedring, heter det fra CEVA.  Disse inkluderer støtte for flernivå minnesystemer for å redusere kostbare overføringer med ekstern SDRAM, flere vektkompresjonsmuligheter og heterogen skalerbarhet som muliggjør ulike kombinasjoner av CEVA-XM6 visjon-DSPer, NeuPro-S kjerner og kundespesifiserte AI-maskiner i en enkelt, enhetlig arkitektur.