Kikkerter med bildestabilisator - Elektronikknett
Canon 8X20 IS

Kikkerter med bildestabilisator

En ny lekkerbisken for gadget-frelste: Verdens letteste kikkert med bildestabilisator.

Canon lanserer to nye kikkerter med bildestabilisator: Canon 8X20 IS som veier 420g og har 8x forstørrelse – verdens letteste kikkert med bildestabilisator 1, og Canon 10X20 IS med 10x forstørrelse. De nye modellene har begge porro-prismeoptikk. Modellene har også linse med feltrettelse og Canons Super Spectra-linsebelegg som skal gi skarpe og klare visninger enten du er på reise, på sportsarrangementer eller titter på fugler.

Canon tilbyr totalt 11 kikkertmodeller med bildestabilisator-teknologi inkludert, og med forstørrelser fra 8x til 18x.

Kikkertene er kompakte nok til å passe inn i en liten veske, men sitter likevel godt i hånden med et stort, taktilt fokuseringshjul og en praktisk plassert bildestabiliseringsknapp.  

Canon 8X20 IS og Canon10X20 IS har den samme optikken som Canons EF-objektivserie, og bygger på en unik teknologi som har blitt utviklet og forbedret gjennom flere tiår.

Kikkertene bruker en optisk bildestabiliseringsteknikk som korrigerer rystelser, gjennom bevegelsen av det tredje elementet i den optiske konstruksjonen, for å gi stødig og klar visning selv ved høy forstørrelse. Dette øker den effektive oppløsningen og forhindrer utmattede øyne. Kikkertene kompenserer for naturlig risting, kroppsbevegelse og ytre bevegelser slik at man fortsatt ser klart, som for eksempel under en humpete safaritur.

Stabiliteten i visningen og forstørrelsen man får med Canon 8X20 IS og Canon 10X20 IS, gjør det også enkelt å identifisere små motiver. Kikkertene er derfor perfekte til å oppdage fugler, dyreliv eller fjerne fly og tog – selv når de er i bevegelse. Med 2 meter som nærmeste fokuseringsavstand, er det mulig å observere motiver detaljert selv om de beveger seg betydelig nærmere, som for eksempel inne på naturreservater eller lukkende områder.

Kikkerten har også et Super Spectra-linsebelegg som reduserer skygger og minimerer lysskjær, og opprettholder høy kontrast og naturlige farger. En linse med feltrettelse fjerner krumningen i synsfeltet, slik at observatører kan være sikre på at motivet gjengis riktig og naturlig.

Både Canon 8X20 IS og Canon 10X20 IS drives av et enkelt CR123A-batteri plassert på baksiden av kikkertene. Dette gir opptil 12 timers bildestabilisering med et enkelt trykk på knappen for å aktivere bildestabiliseringen i fem minutter.

Canon 8X20 IS og Canon 10X20 IS vil være tilgjengelige i Canons nettbutikk og hos offisielle forhandlere fra november 2019.

Veiledende priser: 8x20 IS: kr. 5290,- og 10x20 IS: kr. 5900,-