Inngår fiberavtale - Elektronikknett
Kirke Saar_nettverksdirektør_Telia
Kirke Saar, nettverksdirektør i Telia Norge, er glad for avtalen som er inngått med ATB-nett.

Inngår fiberavtale

Telia inngår avtale med ATB-Nett, og får leveranser av fiber til basestasjoner øverst på fjelltopper og innerst i fjordene i Sogn og Fjordane, Agder, Telemark og Buskerud.

– Avtaler med regionale fiberleverandører står sentralt i vårt arbeid for å sikre enda bedre kontroll over eget nett, ikke minst med tanke på fremtidens behov for et topp moderne mobilnett som dekker kundenes behov, sier Kirke Saar, nettverksdirektør i Telia Norge. – Vi er veldig glade for å ha landet en avtale med ATB-Nett, som gir oss gode forutsetninger for å bygge et fremtidsrettet mobilnett basert på ringstruktur og fiberaksess.

ATB-Netts samlede fibernett er summen av 10 år hvor lokale fibereiere har skapt felles forretning. De samarbeider om innkjøp av infrastrukturtjenester og opererer som en upartisk grossist av telekomtjenester mot operatører og andre kunder i engrosmarkedet:

– Når lokale fibereiere står skulder til skulder med hverandre får vi et fibernett som passerer dalfører, når øverst på fjelltopper og innerst i fjordene. Dette gjør ATB-Nett i stand til å tilby redundante telekomtjenester lokalt, men også med trygg avlevering i ‘havnene’ Oslo og Bergen, sier Vidar Lavoll, daglig leder i ATB-Nett. – Vi er godt fornøyd med en avtale med Telia Norge og ser frem til å bidra til enda bedre mobildekning i områdene vi representerer, heter det i en pressemelding.

Kommentarer