Gigabitsvitsjer for biler

Marvell lanserer multi-gigabit Ethernet-svitsjer med høyt portantall og avanserte rutingmuligheter for bilmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Marvell lanserer i dag en familie bilsvitsjer med høyt portantall og ”ultralav forsinkelse”, med kapasitet for ruting av flere gigabit med datatrafikk.

De nye produktene inkluderer industriens først aggregeringssvitsj med høyt portantall, og der alle portene har gigabitkapasitet, noe som skal muliggjøre sammenkobling av sikkerhetskritiske sensordata i bl.a. Advanced Driver Assistance System (ADAS) og dataoverføring over høyhastighets PCIe vertsopplasting. 

Blokkdiagram for svitsjen.

Marvells nyeste tilbud til bilmarkedet omfatter også en differensiert svitsj med integrerte 100BASE-T1 PHY og det de kaller banebrytende ruting- og sikkerhetsfunksjoner, som kan anvendes i store gatewayapplikasjoner for å koble sammen flere kontrollere fra ulike domener. 

Produktene er basert på Arm Cortex-M7 arkitekturen og kan implementere avanserte protokoller og sikkerhetsprogram på svitsjen, og dermed avlaste vertsprosessoren. 
Komponentene utstyrer også tidssensitive nettverk i kjøretøy med TSN-egenskaper, for å kunne muliggjøre lav administrasjon og filtrering (IEEE 802.1Qci), samt ”frame presumption” (IEEE 802.1Qbu).  Den integrerte L3 maskinvareakseleratoren skal muliggjøre multi-gigabit rutingkapasitet opp til 10Gbps uten innblanding av den interne prosessoren.

Powered by Labrador CMS