Gigabitsvitsjer for biler - Elektronikknett
Marvell-88Q5072

Gigabitsvitsjer for biler

Marvell lanserer multi-gigabit Ethernet-svitsjer med høyt portantall og avanserte rutingmuligheter for bilmarkedet.

Marvell lanserer i dag en familie bilsvitsjer med høyt portantall og ”ultralav forsinkelse”, med kapasitet for ruting av flere gigabit med datatrafikk.

Marvell-88Q5072-block-diagram Blokkdiagram for svitsjen.

De nye produktene inkluderer industriens først aggregeringssvitsj med høyt portantall, og der alle portene har gigabitkapasitet, noe som skal muliggjøre sammenkobling av sikkerhetskritiske sensordata i bl.a. Advanced Driver Assistance System (ADAS) og dataoverføring over høyhastighets PCIe vertsopplasting. 

Marvells nyeste tilbud til bilmarkedet omfatter også en differensiert svitsj med integrerte 100BASE-T1 PHY og det de kaller banebrytende ruting- og sikkerhetsfunksjoner, som kan anvendes i store gatewayapplikasjoner for å koble sammen flere kontrollere fra ulike domener. 

Produktene er basert på Arm Cortex-M7 arkitekturen og kan implementere avanserte protokoller og sikkerhetsprogram på svitsjen, og dermed avlaste vertsprosessoren. 
Komponentene utstyrer også tidssensitive nettverk i kjøretøy med TSN-egenskaper, for å kunne muliggjøre lav administrasjon og filtrering (IEEE 802.1Qci), samt ”frame presumption” (IEEE 802.1Qbu).  Den integrerte L3 maskinvareakseleratoren skal muliggjøre multi-gigabit rutingkapasitet opp til 10Gbps uten innblanding av den interne prosessoren.