Circle K satser på flere lynladere for elbil - Elektronikknett
circleK-hurtiglader
Circle K øker antall lynladere fra ABB, som her ved Lier utenfor Drammen.

Circle K satser på flere lynladere for elbil

ABB leverer lynladere på 150 kilowatt (kW) til Circle K i Norge.

Circle K satser stort på å kunne tilby hurtiglading av elbiler på sine energistasjoner. I løpet av høsten vil kjeden blant annet ha kjøpt 24 lynladere fra ABB.

– ABB vil bidra til å gjøre det enklere å velge grønne alternativer. God tilgang til effektiv lading er viktig for å gjøre elbil til et relevant alternativ, også utenfor de store byene. Circle K har energistasjoner over hele landet, og ved å fortsette satsingen på ladere fra ABB bidrar de til å senke terskelen for å velge elbil, sier Gøran Salomonsen, leder for elektrifisering ved ABB i Norge.

De nye lynladerne er av typen Terra HP (High Power), som ved behov kan oppgraderes til å levere 350 kW. Høyere ladekapasitet og raskere lading er en viktig faktor når Circle K oppgraderer og utvider sitt ladenettverk. 

For Circle K vil ladestasjonene bidra til at de kan beholde kundene når stadig flere bytter fra bensin- og dieselbiler til elbil. Mens bilistene tidligere var avhengig av å finne en bensinstasjon for å fylle tanken, kan elbil-eiere fylle batteriene med kraft nær sagt hvor som helst. For energistasjonene er det derfor viktig å kunne tilby en ladeopplevelse som i fremtiden kan sammenliknes med ordinær tanking.

De nye lynladerne er allerede i bruk på noen stasjoner og flere vil bli levert utover høsten for installasjon hos Circle K.

ABB har en installert base på over 800 ladestasjoner i Norge, og produkter for alle ladestandarder.

Kommentarer