Blir Nordens største EDA-leverandør - Elektronikknett
Gateline by Nordcad Stockholm web
Feirer med kake på kontoret i Stockholm: Det nye navnet på EDA-leverandøren blir ”Gateline By Nordcad” og alle medarbeidere i Sverige og Finland vil fortsette i GATEline, bortsett fra Jan Lindholm, som har valgt å gå av med pensjon.

Blir Nordens største EDA-leverandør

Nordcad Systems A/S har fra 1. september 2019 overtatt eierskapet i GATEline AB, som en del av et generasjonsskifte.

gatelinenordcad_sort

GATEline har i mer enn 30 år levert programvare til elektronikkdesign i Sverige, Norge og Finland. Begge virksomhetene er velkjente navn på deres respektive markeder og har en lang historie som leverandør av OrCAD, Allegro, PSpice og Sigrity teknologier fra Cadence.

– Det har vært en fornøyelse å jobbe med og betjene virksomheter i elektronikkbransjen i så mange år, sier Jan Lindholm, tidligere CEO og eier av GATEline AB. Jeg er veldig glad for at Gateline fortsatt vil bli drevet profesjonelt av Nordcad som vi har kjent og hatt et veldig langt samarbeid med.

– Vi ser frem til å hjelpe elektronikkutviklingsbedrifter i hele Norden. Dette gjør vi med programvareløsninger som er i stand til å innovere spennende teknologier, som skal konkurrere mot resten av verden. Vi vil samtidig fortsette den eksisterende forretning og ytterlig forsterke den med flere ressurser, sier Arvid Thorndahl, CEO for Nordcad og nå også Gateline.

Gateline har en betydelig tilstedeværelse i markedet med tusenvis av lisenser innenfor et bredt aspekt av forskjellige virksomhedstyper som startups, offshore, militær, romfart, medisin og mye annet. Suksessen er bygd opp med førsteklasses support, opplæring og gjennom et tett samarbeide med brukerne om å få løst deres designutfordringer, ifølge Thorndal. Kvaliteter som også kjennetegner Nordcad på det danske og norske marked, legger han til.

– Det tekniske teamet hos GATEline er et riktig godt supplement til det eksisterende teamet, og vil styrke vår effektive support for våre kunder. Sammenslåingen gjør at vi nå er ni applikasjonsingeniører med en god miks av kunnskap, som setter oss i stand til å betjene hele Norden. Vi fortsetter å yte den beste ECAD support på markedet samt levere en lang rekke andre typer service som opplæring, kundetilpasning, designflyt, kostnadsoptimeringer, integrasjoner mellom systemer som PLM, ERP og MCAD, tilføyer Ole Ejlersen, CTO, Nordcad.

Et nærliggende mål for den nye EDA-leverandøren er å utvide virksomheten og antallet medarbeidere.