Trykksensor leverer kalibrerte data - Elektronikknett
wurth trykksensor

Trykksensor leverer kalibrerte data

En kompakt MEMS-basert absolutt trykksensor lanseres i dag av Würth Elektronik. Sensoren inneholder en ASIC og en temperatursensor. Det betyr at utgangsverdiene allerede er kalibrert.

Den 2,0 x 2,0 x 0,8 mm store WSEN-PADS måler trykk i området mellom 26 og 126 kPa. Utgangsdatahastigheten kan velges mellom 1 og 200 Hz.

Den absolutte trykksensoren WSEN-PADS gir muligheten for å klargjøre de målte dataene for forskjellige applikasjoner ved bruk av aktiverbare integrerte algoritmer på en slik måte at arbeidsmengden for en tilkoblet kontroller reduseres. De målte dataene kan leses ut via et standard I²C-grensesnitt. Grensesnittet utvides med en ekstra avbruddspinne, en funksjon som kan endres av brukeren.

Typisk kan sensoren brukes som høydemåler. På grunn av høy oppløsningen gir sensoren informasjon som gjør det mulig å kartlegge individuelle etasjer i bygninger. Dette støtter et innendørs navigasjonssystem.

Sensorene er godt egnet for mobile enheter på grunn av et slankt design. Men siden sensoren kan kjøres med lavt strømforbruk, er det mulig å forsyne den med batterier eller til og med via energihøsting – Würth Elektronik tilbyr teknisk support her.

Den piezoresistive sensoren er spesifisert for industrielt temperaturområde fra -40 til + 85°C. Skreddersydd evalueringkort tilbys også.

I tillegg kommer leverandøren med godt nytt for utviklere: Sensoren er tilgjengelig fra lager uten minimum ordrestørrelse.

Kommentarer