Smart posisjoneringsmodul - Elektronikknett
u-blox Nina-B4

Smart posisjoneringsmodul

u-blox lanserer Bluetooth low energy (BLE) modul som kan finne retning, operere over lange avstander og fungere i opp til 105 °C.

Sveitsiske u-blox lanserer i dag sin nye NINA-B4 https://www.u-blox.com/product/nina-b40-series Bluetooth low energy (BLE) modulserie.

Den er basert på Nordic Semiconductors nye nRF52833 brikke, og åpner en rekke Bluetooth-egenskaper, som Bluetooth long range, Bluetooth mesh, og Bluetooth direction finding.

Modulen skal være skreddersydd for behov i en tilkoplet verden, fra industri til smarthus, bygningsautomatisering, smarte byer, varesporing og eHelse.
Den største nyheten i NINA-B4 serien er imidlertid den nye retningsfinnerfunksjonen i Bluetooth. Dette er en viktig bestanddel i Bluetooth v5.1 spesifikasjonen, som tar med seg fordelene ved nøyaktig posisjonering til innendørs anvendelser.  

NINA-B4 skal være den første u-blox modulen som er utviklet for å fungere både som sender og mottaker i angle of arrival (AoA) og angle of departure (AoD) retningsdeteksjon og innendørs posisjoneringsapplikasjoner.
I AoA-baserte installasjoner bestemmer stasjonære nettvarder utstyrt med multi-antennematriser vinkelen på innkommende signaler som blir sendt ut fra en sporingsenhet, for å prikke inn posisjonen til enheten med nøyaktighet på mindre enn en meter.

Ved bruk av AoD vil sporingsenheten triangulere sin posisjon ved å beregne vinkelen på utsendte signaler fra det stasjonære nettvardens antennematriser.
Motoren i NINA-B4 er en kraftig Arm Cortex-M4F MCU med en åpen CPU-arkitektur som skal gjøre kundene i stand til å kjøre sine egne applikasjoner rett på modulen. De første medlemmene i modulfamilien støtter Zigbee og Thread, og kommer med en intern kretskortantenne, eller alternativt med en U.FL kontakt for ønsket ekstern antenne.

Prøveeksemplarer vil være tilgjengelige i desember.  

Kommentarer